[]

işçinin işverene maliyeti

diyelim ki 2500 lira maaslı calısan gorundugum bir şirkete maliyetimi nasıl hesaplayabilirim? internette sitelerden brüt maası hesaplasak netin ustu işverene midir? baska bir kalem var mı işverene masraf olarak?




 
emin değilim ama brüt olan çalışanın aylık şirket için gideri. net olan ise çalışanın eline geçeni.


  • seksli harf  (14.02.17 23:19:01) 
Asgari ucretli calisanin maliyeti isveren icin yaklasik 600 lira. Daha ustunu bilmiyorum.


  • allah yazdiysa bozsun  (14.02.17 23:25:15) 
netten brüte olarak hesapla. netin üstü işveren maliyeti


  • elorelia  (14.02.17 23:29:13) 
@allah yazdiysa bozsun yanlışınız var. asgari ücretle çalışanın işverene(ben) masrafı erken ödemeyle 730tl.


  • brakgn  (15.02.17 02:29:19) 
@brakgn eski isverenime sigorta primimi ben oduyordum. 600 yeter kardesim demisti. Tam fiyati soylememis olabilir bana.


  • allah yazdiysa bozsun  (15.02.17 03:00:42) 
@allah yazdiysa bozsun muhasebecimle geçtiğimiz hafta konuştum, asgari ücretle birini işe alırsam bana masrafı ne olacak diye. çıkarttığı rakam buydu. ayrıntısını bilemiyorum dostum.


  • brakgn  (15.02.17 03:07:59) 
yıllık ortalama brüt maaş 3705 lira. (A)

buna yol ve yemek ilave edeceksin. (B)

sonra kıdem tazminatı karşılığı ayıracaksın ([A+B]/12). buna ihbar tazminatı karşılığı ayırıyorsan ekleyeceksin.

şahsa verilen eşya (ayakkabı, kıyafet, telefon vb.) gelecek. sonra verilen eğitim maliyetleri varsa onları ekleyeceksin. en son da kullanmadığı izinler, fazla mesailer varsa onları ekleyeceksin.

al sana aylık personel maaliyeti.
  • babilbaligi  (15.02.17 10:59:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.