[]

px90'a baslasam?

selam,

spora baslamak istiyorum. haftanin 2-3 gunu spor salonuna gidecegim, kalan gunlerde evde bir seyler yapacagim. yag oranim %15-16 filan, pek bi yag yok.

amacim:
1-azcik gobek var onu eritmek
2-seklen biraz derlenip toparlanmak. kollarim cok zayif kaldi su son zamanlarda.

px90 diye bir sey diyorlar, bu evde filan uygulanabilir bir sey mi? nasil bir program takip etsem acaba?

spor salonundaki hocalar program yaziyor elbette ama sizin de yorumlarinizi almak istiyorum. yedigime ictigime de yarin itibariyle dikkat edecegim. hayatimda ilk kez yedigime ictigime dikkat etmeli spor yapacagim, heyecan var :)

 
P90x di sanırım o program. Bana biraz ağır gelmişti, yoğun tempolu bir program olduğu için insan elbet bir gün usanıyor. Üşengeç bir yapınız varsa hiç bulaşmayın. :)


  • md11  (14.02.17 23:05:21) 
youtube'da sirali tam hali nerde var? profesyonel biri tarafindan cekilmis biri tarafindan.


  • fakyoras  (14.02.17 23:17:04) 
Hem spor salonu hem p90x imkansız hocam mümkün değil yani. Azmini heyecanını anlıyorum fakat bu 1 haftadan fazla uzunsürmeye cek o yüzden salona yazıldıysan oraya yoksa 90x e yoğunlaş.


  • gozu acik sevisen yahudi  (14.02.17 23:25:22) 
Spor geçmişin yoksa p90x'e falan atlama. İlla gym+home workout birleştirmek istiyorum dersen ağırlığı gym de ağırlık antrenmanına ver. Bir beachbody prgı olan p90x diğer prglar gibi evde spor yapmaya uygundur ve bu prgların çoğunluğu (body beast istisna) öncelikli olarak yağ yakımını hedefler. Gym e gitmediğin günler akıllıca bir p90 prgını uygulayabilirsin seçici olarak (p90x in daha basit olanı). Zaman içinde düzgün ve Değişken prg uygular, diyetine dikkat edersen sonuç alırsın. Ama bu söylediklerimin hepsi afaki sonuçta, en iyi kendin zaman içinde oturtursun. Son olarak, beachbody prglarının hepsi değişken ekipmanlar gerektirir, bunları araştırıp evde uygun ortam yaratıp yaratamayacağına da karar ver.


  • candanag  (14.02.17 23:26:52) 
@candanag p90x'i onermiyorsan hangi programi onerirsin? spor gecmisim var biraz.

@yahudi spor salonu is yerinin spor salonu :) istedigim zaman gidebiliyorum.

____________

p90x3 varmis sanirim 30 dakikalik ona bakiyorum simdi.
  • fakyoras  (14.02.17 23:35:24 ~ 23:38:25) 
Spor salonu prg.ını tam olarak bilmeden söylemek pek sağlıklı olmayacak, ayrıca p90 türü programlar haftalıktır ve normal koşullarda gym prgları ile sentezlenmez, ama beachbody prgları kendi içinde birleştirilebilir ve piyasada bu şekilde sebil gibi hybrid prg mevcuttur. Spor salonunda haftanın üç günü kendini çok zorlamadan Split workout yapacağın varsayımı altında ara günlerde evde p90 temel programından ya da focus t25 ten seçeceğin kardiyo çalışmalarını yapabilirsin. Zaman içinde zorlanırsan ya salon prgını azaltıp devam etmen (tavsiye etmem) ya da evde daha az gün spor yapmanı tavsiye ederim (p90 sıkarsa ve yine hafif birşey istersen 21 day fix alternatif olabilir). Tersi durumda, yani evde daha sert bir kardiyo prgı istersen insanity/insanity max30 tavsiye ederim. Tekrarlayayım, her halükarda spor salonuna ek bir beachbody prgı yapacaksan seçici olmalı ve en uygun çalışmaları seçmeye çalışmalısın. Sakın çok pis gaza gelip sabah birini akşam diğerini yapmaya kasma. Biraz uzun vadeli düşün, kısa zamanda yüksek sonuçlar almaya çalışma.
EK: sanırım yağ oranını %10-12 aralığına çekmek ve bu arada biraz da yağsız kas kütlesi kazanmak istiyorsun. Kendine özel diyetin doğrultusunda beachbody nin bahsettiğim prgları yağ oranını indirmeye yardımcı olacaktır ama kas kütlesi açısından her şey salon prg.ına bağlı. Genel olarak, p90x serisi yağ yıkımı+ kas kazanımını aynı anda vaat etse bile bence spor geçmişi olanlar için yağ yakımındaki başarısı kas kütlesi kazanımındaki başarısından fazla, o da diyetin yanında programa tamamen sadık kalarak.

  • candanag  (14.02.17 23:54:38 ~ 15.02.17 00:06:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.