[]

hal.dll sorunu

laptop, windows başlamadan hal.dll bulunamadı diyip kalıyor. elimdeki xp cd si ile başlatıyorum, yeni windows kurmaya kalkarken bazen 30 saniyede bazen 2 dakika sonra kendini kapatıyor bilgisayar. ne yapacağımı şaşırdım. gugıla yazıp arattığım şeylerde de net bir çözüm bulamadım. bilgisayardan hiç anlamıyor değilim ama kesinlikle çok anladığım da söylenemez. yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

bu arada laptop başlarken f2 ile setup a girmek dışında hiçbir f tuşu bi işe yaramıyor. şu güvenli kip e falan nasıl giriyorduk. ayrıca windows açılmada da dos a girebilir miyim, nasıl?


 
xp cdsi ile baslat ama windows kurma, ilk ekranda R tusuna basarak recovery console'a gir once bir chkdsk calistir sonra fixboot calistir, buyuk ihtimalle duzelir windows sorunu.

ancak yarim bir kurulum kalmissa (kurmayi denemissen) ise yaramayabilir. bilgisayar kendini kapatiyorsa asiri isiniyor olabilir (fanin tozunu almak lazim icini acip) veya harddsik/ram nahiyesinde bir donanim arizasi olabilir.
  • kurukafa  (30.12.09 03:50:55) 
www.dll-files.com

bir de buradan bakarsan belki dll dosyasını indirip değiştirmek işine falan yarayabilir.
  • only alcoholica  (30.12.09 06:42:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.