[]

Kedilerin doğum zamanı mı şuan?

Normalde yabani olan bi kedi var bizim sokakta, arada bahçede yemek verirken denk geliyoruz.
Şimdi baktm apartmana girmiş bodruma inen merdivenin altına yerleşmiş ve hamile.
Apartmandakiler görürse hiç iyi şeyler olmaz:/
Yemek verdim ama şuan hemen mi doğurur panik yaptım

 
Belli zamanları yok. Kimi şu zaman doğurur kimi Haziran kimi hem şimdi hem temmuz civarı iki batın. Kimi 2 kimi 6 kıdemliler 7 falan doğurur hatta. Baskın dişiler yiyecek sorunu çekmiyor, yumurtlaya yumurtlaya mahalleyi dolaşır, her yeri kendi yavrusuyla donatır.


  • kargn  (14.02.17 14:47:04) 
Verdiğim yemeği yememiş (süt ve ekmek)
Doğum anı çok yaklaşınca iştahı kesik olur yazıyor internette,,doğru mu bu?

  • megalomaniac  (14.02.17 14:59:37) 
Süt ve ekmek vermeyin hayvana zaten, en fazla sütü yalar ekmeği bırakır. Bir parça salamdır, tavuktur, ton balığıdır ya da en kötü marketten ıslak mamadır alıp iştahını o şekil ölçün. Süt ekmek çok doğru ve sağlıklı bir kriter değil hayvanın iştahını ölçmeye


  • kaymaktutmayansicaksut  (14.02.17 15:02:01) 
Kuytu bir yer bulup yerleştiyse doğurması yakındır. Panik yapmayın. Mümkünse bir koli bulup, içine giymediğiniz kıyafetlerden serip kediyi içine yatırın. Apartmanda sorun olacaksa dışarıda kuytu bir yere koyun koliyle birlikte, diyeceğim ama havalar da çok soğuk ya, yazık olur hayvancıklara:( Apartmanda kalmaları en iyisi. Doğumdan sonra azından bir iki gün idare etmeye çalışsanız? En azından yavrular biraz kendilerine gelsiler. Direkt bodruma taşısanız?
Süt vermeyin, kediler için iyi değil. Su verin. Ve imkanınız varsa mama alıp verin.

  • peggy  (14.02.17 16:17:16 ~ 16:17:41) 
Kavurma ısıtıp verdim birazını yemiş ama çok vahşi beni görünce merdivenin altına kaçıyor :(
Bodruma yerleştirmek şuan en iyisi gibi.

  • megalomaniac  (14.02.17 17:18:55) 
doğuma yakın katı gıda yeniyorlar ama sıvı olur mesela et suyu tavuk suyu vs


  • davy_jones77  (14.02.17 17:49:07) 
Bir de, sıvı deyince, doğurduktan hemen sonra içmesi için unlu su hazırlayabilirsin. 2 bardak suyun içine biraz un katıp karıştır, ocakta hafif ısıt, kaynamasın, ılık olsun. Doğum yaptıktan sonra kediye ver.
Bunu, baktığımız kedilerden biri ilk defa doğum yapacağı zaman anneannem tavsiye etmişti. Onlar eskiden beri doğum yapan kedilere içirirlermiş bunu.
Biz de 3 farklı kediye doğumdan sonra verdik, hepsi de hapur hupur içtiler, hiç bırakmadılar:). Kedinin yorgunluğu ve kalori ihtiyacına iyi geliyor sanırım.
  • peggy  (14.02.17 18:46:47 ~ 18:47:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.