[]

Yarı maratona hazırlanmak

Merhaba duyurunun Tyson Gay'leri!

30 Nisan'daki İstanbul Yarı Maratonu'nda 10k koşacağım, herhangi bir iddiam
yok ama patates olmak da istemiyorum.

Geçenlerde 4k'yı 30 dakikada koştum, bir önceki koşunun tarihini hatırlamıyorum ama ertesi gün yorgunluğunu hissettim.

Düzenli olarak bisiklet sürüyorum da koşu ile bisikletin temelinde bacaklar olsa da farklı disiplinler ve nasıl hazırlanmam gerektiğini bilmiyorum.

 
Hiitler ile nefesinizi açabilirsiniz. 5k ya hazırlayan bir çok app var onlar yavaş yavaş Koşu-yürüyüş karması ile seni hazırlıyor.

4k 30 dk bana az geldi sanki. Ben geçenlerde kış sebebi ile ara verdim sonrasında bir deneyim diye koştuğumda 6k 32 dk da tamamladım. Düzenli antreman ve hiitler ile bence halledersin.

5 Mayıs da wings for life Koşusu var bende ona hazırlanıyorum.:)
  • gozu acik sevisen yahudi  (14.02.17 11:54:17) 
yavaşsın biraz. 10k 52 dkda koşmuştum geçen sene tamamen amatör ben. Sonra ayaklarım 2-3 gün ağrıdı orası ayrı. Bu sene dersen göbek bağladım :(


  • westblack  (14.02.17 11:57:14) 
iyi ki açmışsın duyuruyu ilk kez görüyorum ben de 21k'ya kayıt olabilirim. bisiklet koşu yüzme hepsini yapıyorum ben. zamanlamaya falan çok takılma amaç yarışı bitirmek olmalı. çok patates değilsen ki değilmişsin her türlü bitirirsin. hafta 3-4 gün 4k koşarak hazırlanabilirsin. 10k her türlü biter ama yarışmanın adının hakkını vermek için 21k yı zorlamak gerek bence.


  • yazar yazmaz yazan yazar  (14.02.17 12:07:31) 
O kadar aranın ardından pek zorlamadım kendimi, akıllı bilekliğimdeki asistan yavaşlattı beni hatta hızlandığımda :)

Havalar göt kesme eşiğini biraz aşsın yine çıkarım haftada birkaç kez, olay düzenli tekrarlarda bitiyor o halde.
  • chicha  (14.02.17 12:13:26) 
kosu gruplarindan birine katil bence. onlarin arasinda maratonlara katilanlar olur kesin ve daha detayli konusma sansin olur.


  • jimicik  (14.02.17 12:18:04) 
hiit ile nefes açma +1. yalnız bunu son 15 günden itibaren bırak ki vücudun kendini yarış gününe kadar tam adapte etmiş olsun.

hiçbir şey aralarında tatlı rekabet olan bir grupla spor yapmak kadar motive edici olmuyor. bir koşu grubunu ben de tavsiye ediyorum.

o tarihe kadar 10k'yı rahat rahat iyi bir tempoyla, patates filan da olmadan koşabilirsin.
  • filteria  (14.02.17 12:29:41) 
@jimicik @filteria Önereceğiniz bir koşu grubu var mı peki Beyoğlu/Beşiktaş taraflarında?


  • chicha  (14.02.17 13:01:04) 
nike run var. facebookta bulup kayit yaptiriyosun. sitelerinden programi takip edip katilmak istedigin antrenmana ayrica kayit yaptiriyorsun. gelecek kisi sayisini bilmek icin istiyorlar. istinye parkin ordaki enka tesislerinde oluyor bir gun. bazen de bebek'te kisa kosu oluyor. enkaya mutlaka git. cok profesyoneller.

bir grup daha vardi adini unuttum. besiktasta spor magazasinin onunde bulusan.

onelifebefit.com
  • jimicik  (14.02.17 13:10:28 ~ 13:11:12) 
rebel runners koşu grubunu facebook ya da sosyal medyada bul. iyi koşuculardan oluşan kalabalık bir grup.

üstteki arkadaşın hatırlayamadığı grup da outrunner'ın önünde toplanan, birçoğu triatlet olan grup. ayrı bir oluşumlar mı, bir isimleri var mıdır bilmiyorum. bunlar da iyi sporcular, şu an için ayak uydurabileceğini sanmıyorum ama oluyorsa git de bir nefesini kessinler.
  • filteria  (14.02.17 14:14:40 ~ 14:18:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.