[]

Aktarmalı uçuşta bavul aktarması ve süre yeterliliği ile ilgili bir soru

Makale başlığı gibi bir açıklamadan sonra sorum şu şekilde:

Londra'dan Ankara'ya uçak bileti almam gerekiyor Nisan ayı içinde gidiş dönüşlü. Skyscanner'da bulabildiğim en ucuz uçuş bu resim linkini gönderdiğim uçuştu (daha ucuz bir site biliyorsanız önerin lütfen). Fakat aklıma takılan 2 şey var:

hizliresim.com

Açılmazsa diye ikinci kez:

[url=hizliresim.com][img]i.hizliresim.com [/img][/url]

Bu fotoğraftaki gibi 2 saat 20 ve 1 saat 55 dakikalık aktarmalara yetişebilir miyim sizce? Uçak bu kadar büyük bir rötar yapabilir mi, olağan bir durum mudur?

Bu aktarma sırasında Yeşil pasaportumun ve UK vizemin olması yeterli midir? Özel bir izin vs gerekir mi? Ayrıca bavulları benim teslim alıp aktarmam mı gerekiyor? Linkteki uçuşun kendiliğinden bağlı olup olmadığını nasıl anlayabilirim? Eğer onlar aktarıyorsa Bu aktarma süreleri bavulların aktarılması için de yeterli midir?

 
ayni hava yolundan ucuslar. oyle olunca valiz ikinci ucusa direk aktariliyor. ucak gec kalirsa, havayolu size baska ucus ayarlamak zorunda.

vize olayini bilmiyorum. yesil yeterli olmali.

cok kotu zamanda ucuyorsunuz. normal zamanda £130-140a gidersiniz. istanbul ataturke ba ile £130a ucus var. oradan ankara zilyon lira yani..
  • ubi dubium ibi libertas  (14.02.17 01:29:06) 
çok teşekkürler bilgiler için, şu kısmı anlayamadım, normalden pahalıya mı uçuyorum:

"normal zamanda £130-140a gidersiniz. istanbul ataturke ba ile £130a ucus var. oradan ankara zilyon lira yani.."
  • insaniz iste  (14.02.17 01:38:26) 
bilet baktiginiz tarih, yogun bir doneme denk gelmis. Normalde £80-90a kadar gidis-donus bileti bulursunuz istanbula birkac ay oncesinden. istanbul-ankara arasi da yine gidis donus £40a bulursunuz.

£130 british airways, sizin baktiginiz tarihler icin istanbula kadar. istanbul-ankara cok pahali -thy- (£250 gordum-skyscanner/lastminute), havayollarinin kendi sitesinde cok daha uygun (£70).


tarih degistirmeyecekseniz, bu tarihlerde alinacak en ucuz bilet elinizdeki. ikincisi londra-istanbul (british airways) + istanbul-ankara (thy) =£200
  • ubi dubium ibi libertas  (14.02.17 02:07:23 ~ 02:08:15) 
İki uçuş için firma aynıysa ubi'nin dediği gibi hiç kafanıza takmayın. Her türlü o bavul da size ulaşır. Hatta her türlü siz o lokasyona gidersiniz.


  • isott  (14.02.17 03:36:25) 
çok sağolun, içim rahatladı gerçekten, düşünüp duruyordum


  • insaniz iste  (14.02.17 05:00:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.