[]

izmir abartılmış balon bir şehir değil mi?

biraz fazla abartılmış gibi, tamam güzel şehir, insanı, kültürü hoş ama istanbulla kıyaslıyorlar bir de saçma değil mi?
sanki izmirdeki bütün insanlar süper, her şey çok ucuz, her yerde izmir insanı dediğimiz tipler ama istanbul tükaka.

yaşlılar için ideal olabilir ama gençler için istanbul dururken özellikle iş imkanları açısından, izmire yerleşin ya da izmire yerleşmek istiyorum demek saçma değil mi? doğma büyüme izmirli olunmadığını varsayarak söylüyorum

 
abi bana göre izmir 10 kere tokatlar istanbulu. ha sen kim köpek diyebilirsin orası başka tabi.


  • gozu acik sevisen yahudi  (14.02.17 00:42:17) 
izmir yeteri kadar abartılamamış bir şehir bence de.

ek: 10 yıldır istanbul'da, öncesinde çanakkale'de yaşadım. izmir'de sadece 1 buçuk ay kaldım. ha, çanakkale hepsini tokatlar o ayrı.
  • hypervaskulerdondurucu  (14.02.17 00:44:45 ~ 00:45:35) 
muğlalıyım izmir den hiç hoşlanmıyorum. izmirliyim, biz izmir de şöyle deriz şöyle yaparız muhabbetlerinden çok sıkıldım ve evet benim memleketim bin basar, her açıdan.


  • senialanaglasinalsinsikinicaliyabaglasin_yine  (14.02.17 00:45:02) 
istanbul bence türkiyenin en kötü şehirlerinden biri. en kötü 10da diyeyim.

izmirde en iyi 10a girer.

not: istanbulda yaşıyorum. param pulum var. arabam var. kaçmak için gün sayıyorum.
  • carabelli  (14.02.17 00:45:23) 
liseyi izmirde okudum, üniversite istanbul. izmiri ben ferahlık açısından çok seviyorum. mesela izmirde otururken site içerisinde bi dairede kirada kalıyordum. istanbula geldim yanyana bi sokak boyunca baştan başa dizilmiş apartmanların birindeyim. inanır mısınız buranın kirası daha yüksek.

iş imkanı evet izmirde daha az. ama stres olmuyor insan izmirde. istanbulda başımda saç kalmadı
  • dog day afternoon  (14.02.17 00:45:34) 
@senialanağlasın +1
biz izmirliler şöyle, biz böyle deriz, biz böyle yaparız, gevrek, çiğdem, darı labisiktirin ya
bir de iğrenç çirkin bir şehir. bütün sahil şeridi görgüsüz gibi çevrelenmiş, bütün binalar birbirine yapışık. bakın ferah denilen bir şehirde bütün sahil şeridi kapalı ve tüm binalar birbirine yapışık. ferah şehir bu yanlış anlaşılmasın. ha bir de atski gibi iki gökdelen dikmişler bu çirkinliğin ortasına. aha bu da tüyü gibi olmuş :D

her yerde olduğu gibi burada da iyi insanlar da var kötü insanlar da var. yozgat mı izmir mi dersen tabi izmir de, istanbul ve ankara leş halleriyle izmirden daha yaşanılır. hatta boklu eskişehir bile izmirden evladır.
  • cekilmis gayfe  (14.02.17 00:52:06 ~ 00:53:34) 
İzmir'deki standart hayatını istanbul'da yaşayabilmen için 8-10 bin lira kazanıyor olman lazım. İnsan kalitesinden ötürüi


  • roket adam  (14.02.17 01:00:30) 
İzmir in güzel tarafı sahil yerlerine yakınlığı. Benim Tanıdığım pek çok aile yazın merkez de yaşamaz çalışsa bile yarım saat daha fazla yol gidip yazlığa gelir. Balçova da oturanın Urla Seferihisar, Karşıyaka bostancı da oturanında Foça tarafında yazlığı var hep. Karı koca çalışsa bile anneanne babaanne gider. Düşünsene 5 de işten çıkıyorsun 6 buçukta evdesin yak bir mangal otur bahçede iç biranı gece onikiye kadar mis. Deniz'e girmek istesen bile akşam geldiğinde gidip bi yarım saat yüzüp gelirsin.
Çocuklar içinse özgürce koşup oynadıkları denize girdikleri tüm bir yaz.
İş imkanı açısından haklısın ama bu söylediklerim maalesef İstanbul da yapamadığımız şeyler.
Yoksa İzmir Kocaman bir köy, kültürel etkinlikler bakımından.
  • fasulyek  (14.02.17 01:08:54) 
İzmir fiyat/performans açısından çok iyi. Türkiyede yaşanacak 3-5 yerden biri ama kültürünün abartılacak bir yeri yok. Süper avrupai bir yaşam tarzı olayı bence yalan. Levantenler olduğu zaman daha iyimiştir, şimdi onlar da kalmadı.

Esas İstanbulun balonluğu londra gibi şehirlerde yaşadıktan sonra anlaşılıyor.
  • cocodancer  (14.02.17 01:09:15) 
değil.

saçma değil.
  • Apocalypse  (14.02.17 01:10:59) 
açılın ben geldim egeli olarak iki şehirde de 5 yıldan fazla yaşadım, izmir 7-8 yıl öncesine kadar iş imkanı olarak çok kısıtlıydı. muhtemelen hala öyledir izmir istsnbula kıyasla tüm eksi yönlerine rağmen iyidir hoştur ama para yoksa her yer cehennem.

örneğin izmirde oldu ki özel firma da iş buldun seni şaka fiyata çalıştırır belki onparaya izmirde geçinirsin de ama kafan attı posta koyup çıkamazsın çünkü alternatifin yoktur ama istanbul öyle değil.

izmir bu sorununu çözdüğü an istanbulda 1 kişi bile kalmaz. geri kalan herşey için izmir cennettir ancak yaşayan bilir.
  • öteki ben  (14.02.17 01:17:35) 
izmirli arkadaşlarımın çoğu istanbulda veya marmara bölgesinde çalışmakta ama sürekli izmir izmir izmir diye fırsatını bulduklarında tatil yapmaktalar. ancak ülkede marmara bölgesi dışında adam gibi iş imkanı var mı, bu soruyu sormak gerekiyor ilk önce. iş bulabilen burada da buluyor, 2000'li yıllar durgunluğundan biraz daha iyi piyasa.

2000'den beri izmir'de oturuyorum. ilkokul - lise - üniversite izmir'de bitti. daha önce (eskiye doğru sayacağım) antalya - bursa - malatyada (asker çocuğu olmak) yaşadım. yüksek bitince de hedefim izmir'de kalmak. ancak diğer yerlerde de kovalamalar yapacağım ve denk gelirse diğer yerlere de giderim bursa veya istanbul.

-----

ha bu şehirlerin hiç birinde izmir'de sahip olduğum yaşam standardına erişemeyeceğimi de biliyorum. şükür, aile evinde olsam da 10 dakikada alsancak'a zıplıyorum otobüsle veya 15 dakika'da konak iskeleye yürüyerek gidebiliyorum. havaalanına gitmek istesem maksimum 20 dakika alır arabayla (konak tüneli - karabağlar) izban kullanırsam da maksimum 1 saatte uçağa binerim.

---------

ve bu merkezde oturmayı izmir'de daha insani fiyatlarla yapabilirsiniz.

---------

gönül ister ki izmir veya antalya'da geberene kadar yaşamaya devam edeyim. aynı zamanda baba toprağı olan bursa mesela hem soğuk, hem trafiği bok gibi, hem de bana çok muhafazakar geldi (hayatımda ilk defa birbirine mübarek diyen adamlar gördüm, o kadar türbanlıyı bir arada gördüm).
  • rain when i die  (14.02.17 01:20:37) 
İzmir kültürel olarak balondur evet boştur. Ama İstanbul dışinda bir cok şehirde yasamak kolayken izmir bu kolayliga ek olarak güzel, rahat ve özgür bir şehir. Sokakta rahat davranabilmek bile az bir lüks degil bu ülkede. Ortalama kazanclarla bile gayet güzel imkanlarla yaşanır. Az yorulursun, az strese girersin. Ama asla gelismeyen bir sehir malesef. Yıllaaardır aynı. Yani abartılacak kadar mükemmel olmayabilir ama gömülecek son şehirdir.


  • aquarium  (14.02.17 01:27:16) 
İzmiri İstanbulu ve Ankarayı hiç beğenmedim. Tamamen kişisel tercihler ve karakter yapımdan dolayı.


  • utkumon  (14.02.17 01:39:19) 
değil.


  • thewizardofearthsea  (14.02.17 01:41:04) 
İzmir çakma İstanbul yani aynısı bence. Helyumlu balon ikiside


  • stiletto heel  (14.02.17 02:01:05) 
aynen abi. izmir çok boktan. sıcaktan durulmuyor kışın bile
gelmeyin sakın

  • isimsiz uye  (14.02.17 02:21:01 ~ 02:21:16) 
İzmir sıradan bir şehir. İzmir'in abartılması biraz siyasi kaygılardan oldu. çekirdeğe çiğdem derlermiş de boyoz varmış da. bunların dengi her şehirde var.biz de havluya peşkir derler mi diyelim ne alaka.
İstanbul iş bulma açısından mükemmel olsa da son 6-7 yıldır çekilecek gibi değil. 20 yıl öncesi ne kadar sevimli geliyordu. kamyondan su çekiyorduk ama yine hoş geliyordu.
ankara ise bana hiç çekici gelmiyor sevemedim.
  • gotic  (14.02.17 02:25:08) 
  • m e b  (14.02.17 02:56:08) 
İstanbul gittikçe yaşanmaz olan bir şehir. İş imkanı olsa da kazandığın para kiraya gider. Memur ya da öğrenciye göre değil. Memurlar ek iş yapıyor geçinebilmek için yine geçinemiyorlar. 10 bin gelir altı için çekilmez. İş imkanı var da ortalama gelir ne ? 2500 -3000 civarı maaşı her yerde alırsın.


  • Cruyff  (14.02.17 03:49:40) 
şimdi istanbullular bizim(izmirlilerin) çekirdeğe çiğdem deriz, boyoz gevrek edebiyatından ne kadar usanıyosa(ki bu edebiyatı geyiğine yapmakla beraber ciddi yapan izmirlileri ben de garipsiyorum örn. yılmaz özdil) izmirliler de istanbulluların "abi izmirde kültürel etkinlik sıfır yeaa" geyiğinden usanıyoruz. nedir abi yani izmirde bulamayıp istanbulda bulabildiğin kültürel etkinlik. yılda 2 3 tane olan büyük yabancı sanatçıların konserleri dışında istanbulda yapıp izmirde yapamayacağın bi şey yok yani.

hayır gören de istanbullular opera baleden çıkmıyo sanar. aralık ayında istanbuldaydım, galata'ya çıktım yanımda bi adam arkadaşına şey dedi, 10 yıldır buranın 3 dakika mesafesinde çalışıyorum aha ilk kez çıktım. hani bunu diyen de baktığında ekonomik olarak durumu iyi diyebileceğin tipte biriydi. e abi istanbulun simgesi galataya bile 10 yıl sonunda çıkan bir ortalama insanı olan şehir burası şehrin kaçta kaçı izmirde bulamayacağın kültürel etkinlik istiyor? ayrıca öyle çok istediğin bi konser olursa da alırsın bilet gidersin izlersin istanbulda yani nedir bu mesele atla deve yapmıyosun.

onun dışında izmirin istanbula göre en büyük artısı deniz kenarı. istanbulda özellike avrupa yakasında belli bi iki yer dışında şöyle deniz kenarına oturayım da boğazı izliyeyim diyemiyosun la çok tuhaf. beşiktaştan bebek'e kadar yürümüştüm gezmek için o yolun toplasan belki %10'unda denizle aranda engel olmadan oturabilirsin. onun dışında ya restoran ya otel hatta üniversite, lise falan boş alan yok denize karşı. beşiktaş barbaros heykelinin orda iskelenin yanında 20 metrelik bi açıklık buldum hah burda bi oturayım diye oraya da bank koymamış belediye, küfrede ede kalktım gittim. izmir'de inciraltından başla mavişehire hatta daha ilerisine kadar aralıksız deniz kenarından yol var. hatta güzelbahçe falan da sayarsın yani. bildiğin deniz kenarı böyle aranda bi şey yok bacağını uzatıp oturunca dalgalar ayaklarının altından geçiyor.

gece gece işsizlikle yazdım baya da yani, iş olanaklarını bilemem öğrenci adamım ama tabi ki istanbulda fazla olacak 15 milyon kişinin yaşadığı yerden bahsediyoruz, ülke olsa nüfus bakımından ilk 60'ı zorlayacak bi şehir. ama istanbulda bi yerden bi yere gitmek, yolda güvenle yürümek ya en basitinden o ünlü boğazı oturup izlemek neredeyse imkansız.

daha da sayılacak şeyler var tabi de bu konular çok aklıma takılmıştı bayadır onlar üzerinden gittim yani genel olarak istanbul=balon izmir=değil
  • nundu  (14.02.17 04:06:01 ~ 04:07:38) 
@nundu galata'ya çıkmakla kültürel etkinliğin nesini bağdaştırdın kardeş?
al sana izmir tiyatro programı www.devtiyatro.gov.tr
bu ankara'nın www.devtiyatro.gov.tr
bu da istanbul www.devtiyatro.gov.tr
çok kültürlü şehir maşallah :)
  • cekilmis gayfe  (14.02.17 10:17:08) 
25 sene izmirde yaşadım.

balonun dibi izmir.
yazın 3 ay dışında kışın yapabileceğin hiçbir şey yok o şehirde. kabus gibi. ne kariyer imkanın, ne iyi eğitim imkanın ne düzgün bir etkinlik ne de alternatif imkanın var.
  • tchuck  (14.02.17 10:22:15) 
İzmir ile İstanbul'un kariyer,etkinlik vs şartlarını kıyaslamak saçma zaten.
İstanbul'a ülkenin diğer ucundan çalışmaya geliyor insanlar,sürekli genişleyen bir şehir.

Olay yaşama şeklinizle alakalı,ne kadar insan İstanbul'da çalışıp, İstanbul'un o sunduğu güzelliklerden,etkinliklerden yararlanabiliyor o sorun.
Sen boğaza karşı yemeğini yiyebiliyorsan,trafiğe takılmadan teknenle sağa sola rahatça ulaşabiliyorsan sana güzel istanbul tabii ki.
ama işe gidicem diye günde 4 saat metrobüs yolculuğu yapıyorsan,eve gidince pestilin çıkmış oluyorsa,eğlenmeye gidicem diye yine 3 saat yol gidiyorsam sokarım öyle şehrin kültürene :)

İki şehir kıyasında olayın birinin çok güzel,büyük vs olması değil nasıl yaşadığın nihayetinde:)
İzmir'de tüm bu şehir hayatı sorunları görece daha az yaşıyorsun,daha kolay.Daha ufak şehirler,kasabalar gibi de sıfır değil eğlence hayatı,öğrencinin cebine de çalışanın cebine göre de eğlence var.Her şehrin hanzosu var ama görece modern insanlarla paylaşıyorsun şehrini vs.
  • demoniclewinsky  (14.02.17 11:12:37) 
izmir'e yerlesme istegi sacma demek Izmir en guzel sehirdir demek kadar sacma. yani kisisel meseleler bunlar. her sehir herkese gore olmayabilir. herkesin oncelikleri farkli oldugu icin de sen izmir'den nefret edersin, oburu sever. bir de insanin memleketini sevmesi gayet dogal. adanali adanayi sever, muglali muglayi. ne var yani?

izmir'de is imkani daha az, istanbul'daki kadar cok bar yoktur, konser, muze yoktur vs. kariyer basamaklarini hizla tirmanayim en zirveye oturayim gibi bir hirsin yoksa, gecimini saglayacak bir is bulduysan izmir'de mutlu mesut yasarsin. daha rahattir, hosgoruludur, arkadas canlisidir Izmir. hayat istanbul'daki kadar hizli akmaz. guzel seyler bunlar.

Istanbul'un da guzel taraflari var ama insani yoran, geren bir yani da var. kalabalik iste. bu kadar insan izmir'e yigilsaydi Izmir de bok olurdu.
  • jimicik  (14.02.17 11:15:36) 
@cekilmis gayfe

İstanbulun simgesi olan tarihi bi binaya gitmek kültürel bi etkinlik değil mi? Mesela Dolmabahçe sarayini gezmek? Yani verdigim örnekteki amacim istanbullularin hemen hepsi İzmir'de kültürel etkinlik yok yeaa derken tahminimce %90'i zaten avm gezmek dışında kültürel etkinlik yapmiyo.

Attığın linkler mobilden acilmadi yorum yapamayacağım o yüzden ama izmire tiyatro konusunda laf atmak sacma, zaten ozel tiyatrolarin turneye cikan her oyunu izmire her türlü geliyor. Kendim tiyatro çok sevmediğim için çok fazla bi sey diyemeyecegim bu konuda ama etraftan gözlemlediğim kadariyla izmirde tiyatro az diyemeyiz, aksine izmirde tiyatro izleme oranı istanbuldan daha fazladır büyük olasılıkla

Edit: hah simdi açıldı linkler, tahmin ettigim gibi sadece konak sahnesi var orda. Bu sahne dışında duzenli tiyatro oynanan en az 4 5 sahne daha biliyorum izmir genelinde ki mutlaka benim bilmediklerim vardır dediğim gibi tiyatroya pek ilgili değilim kişisel zevk meselesi. Mesela bostanlı suat taşer tiyatrosu var izmirdeki en çok etkinlik olan yerlerden orasi yok burada.
  • nundu  (14.02.17 15:02:01 ~ 15:06:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.