[]

6 adet asi olmam lazim

Iyi aksamlar sayin duyurucular.

Sarıhumma (canlı aşı),Tıfo, Polio / OPV (canlı aşı), Menenjit, Tetanoz ve Hepatit B asilarini olmam gerekiyor. Bazilari toplum sagligi merkezlerinde var ama bolgedeki her merkez bir asiyi haftada sadece 1 gun yapiyor. Tum asilari eczaneden alsam ve herhangi bir yerde(mesela neresi olabilir?) yaptirsam olur mu? Kabul edilir mi?

Sadece 1 gunum var bu asilar icin. Merkezler randevu istediginden programa uymuyor, izin alamiyorum.

Nasil bir yiol izlemeliyim? Asiyi yurtdisi calisma durumu icin istiyorlar.

 
hepatit b aşılarının tam dozu 6 ayda tamamlanıyor, 1 doz aşının koruyuculuğu %5-10 'u geçmez. Diğer dozları gittiğiniz yerde tamamlayacaksınız diyelim ama diğer sorunlar var:

1 günde tüm aşıları olmak da doğru değil, canlı aşı vücuda aldığınızda diğer aşıları da yaptırırsanız hastalık kapabilirsiniz. Dolasıyla sağlık açısından 1 günde yaptırmanız mümkün değil.
  • neferkitty  (13.02.17 22:13:05 ~ 22:14:19) 
Hepatit B aşısı 6 ay boyunca 3 doz uygulanıyor, bir kerelik değil zaten. o yüzden 1 günde bitmez aşı işi.


  • nathanieltroy  (13.02.17 23:16:43) 
nasil ayirsam o zaman arkadaslar?
baska bir gun aksam 6dan sonra nerede yaptirabilirim kalanlari?

  • megacracker  (13.02.17 23:22:18) 
Istanbul icin:

Eczaneden asi alirsan tsm'de yapilir. Sari humma, tigo, tifus sadece hudut ve sahillerde yapiliyor. Hep b ve a icin aile hekimine yonlendiriliyor. Menenjit ve polio icin asilar tsm'de var AMA asilat diyanetten geliyor (saglik bakanlii degil) ve tsm sadece uygulayicisi. O yuzden hac ve umre disina pek yapilmiyor
  • la noix  (13.02.17 23:28:08) 
Hudut ve sahiller dedigim de genel mudurluk. Yeri karakoyde. Seyahatsagligi.gov.tr'ye bakabilirsin


  • la noix  (13.02.17 23:29:22) 
ambarlı limanda hekim var her gün sarı hummayı orda yaptırırsın. digerlerini bilmiyorum


  • zenc  (14.02.17 10:01:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.