[]

İsteğim dışı abone edildiğime dair gelen sms

Saçma sapan bir video gönderim sistemine üyeliğimin onaylandığına dair bir sms aldım az evvel ! Ancak asla böyle bir talebim olmadı, ne olduğunu bile bilmem. Aylık 56 lira faturaya yansıyacakmış! İptal için 6617 ye mesaj yollayın diyor ama buna da cesaret edemedim. Başına gelen? Bi el atıverin nolur. Bu arada vodafone a 1 yıllık taahhüt vermemin akabinde oldu bu.




 
dokunmatik telefonlarda tarayıcıda gezerken çıkan pop-up'lar yüzünden oluyor. muhtemelen bir anda belirdi ve siz de dokunarak onay verdiniz. hemen iptal sms'ini atın da bundan sonrasını kurtarın. operatörle de iletişime geçin ama dediğim gibiyse ilk ücreti affetmezler alırlar muhtemelen. eğer öyleyse bile siz yine de kabul etmeyin itiraz edin bakalım.


  • nrmnm  (13.02.17 19:34:08 ~ 19:34:49) 
İptal sms ş atınca onu onay kabul ederlerse diye tırsıyorum :( sinir oldum


  • morartu  (13.02.17 19:38:36) 
Iddaali Videolar servisi aboneliginiz basladi. Abonelik ucreti vergiler dahil aylik 56TLdir ve her ay otomatik yenilenir. Aylik servis ucreti haftalik 14TL olarak tahsil edilir. 14TL tahsil edilemezse gunluk 2TL alinir. Iptal icin IPTAL VIDEO yazip 6617ye gonderebilirsiniz. Iptal talep edilen donem icin ucret iadesi yapilmaz. MH:2164740200 YBS AS.m.totalspor.com B003


  • morartu  (13.02.17 19:40:25) 
bana da alakam olmayan başka bir servisten gelmişti. dikkate almamıştım önceleri, farkettiğimde iki kez haftalık ücret kesmişlerdi. vodafone ilgilenmiyoruz demişti, iptal için firmayı arayınca iban istemişti. güvenip verememiştim. sonra tüketici hakem heyetine başvurdum, bir süre sonra bu sefer kendileri arayıp iptal için iban istediler, parayı yatırdılar.


  • puc  (13.02.17 20:00:37) 
@puc tüketici hakem heyetine nasıl başvurdunuz? Kanıt olarak gelen sms in ekran görüntüsünün çıktısını filan mı koydunuz? Yardımcı olursanız çok sevinicrm


  • morartu  (13.02.17 21:47:24) 
gönderdikleri mesajları (hem abonelik onayı, hem de para kestik mesajlarını) silmemiştim, bunların ekran görüntülerini; hesabımdan yapılan iki kesintinin ekran görüntüsünü; bir dilekçeye ekleyerek başvurdum. böyle bir abonelik talebimin olmadığını açıkça belirttim. ilçe kaymakamlığında bir bölümleri vardı, google'da şehir + hakem heyeti diyince adresi bulursunuz. ben de ilk kez bu vesile ile öğrendim.

olayı kısaca anlattım, dilekçemi verdim. kimden savunma alalım diye bana sordular (vodafone mu, şirket mi), ben şirket olsun dedim.
dediğim gibi şirket 1-2 hafta içinde benimle iletişime geçip parayı iade etti.

ancak az önce unuttum yazmayı, hakem heyetinden de cevap geldi bir süre sonra, talebim geri çevrilmiş, galiba doğru yere iletememişiz ?? iade ettikleri için üstelemedim.

can sıkıcı bir durum, umarım kısa zamanda hallolur.
  • puc  (13.02.17 22:15:54) 
benzer durum oldu, bizim ufaklıklar kurcalarken benzer bir siteye üyelik yapmışlar.
firmayı ağırdım bağırdım çağırdım.
ancak telefonun model numarasına kadar söyleyince bir şekilde üyelik butonuna bastığımızı anladım.
bu seferde turkcell'i aradım onlara bağırıp çağırdım bu dolandırıcılağa nasıl izin veriyorsunuz diye.
velhasıl kelam aboneli iptal ettirdim, turkcell'den de bu tarz aboneliklere hattımı kapatmasını istedim
  • €xpolerer  (14.02.17 09:17:47 ~ 09:18:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.