[]

Kariyer Değiştirmece

Uzun zamandan beri yazılım ve Flash ile uğraşıyorum yakın zamana kadar da yazılım alanında çalışıyordum ama şu anda tekrar Flash ve animasyona döndüm. Fakat takdir edersiniz ki bir süredir Flash aşağı doğru gidiyor ve kısa süre sonra da ölü bir teknoloji olacak. Ne zaman bana uygun iş ilanlarına baksam hiç sonuç bulamıyorum ve bunu bir kanıt olarak değerlendiriyorum. Şimdi bu noktada kariyerimde bir değişikliğe gitmek istiyorum fakat ne tarafa gitsem bilemedim. Yazılıma dönmek dışında siz çalışanlar ve işverenler ne önerirsiniz? Çalışan eksikliği olan alan nedir?




 
Animasyon işine daha profesyonel bir ortamda devam etmeyi düşündünüz mü? Bahsettiğiniz gibi Flash sönmek üzere olan bir teknoloji ve web/yazılım tarafında da ilerlemek istemiyorsanız bence bir CGI sektörüne göz atmakta fayda var. Önce modelleme, ışık, kaplama işlerini çözdükten sonra direkt gerçekçi animasyonlara odaklanırsınız. Sektörde değilim ama bu sektörün hiçbir zaman ölmeyecek bir sektör olduğunu biliyorum. Daha önce bir süre işin içine girmiştim ama farklı bir yönde devam etme kararı aldım. Şu an farklı bir dalda devam ediyorum.

3D sektörü hiçbir zaman ölmeyecek bir sektör. 3D karakter modelleme, ya da modellenmiş bir karakteri hareketlendirme işleri bence size gayet uygun. Animasyon sadece bu işin bir dalı; belki sadece Vray vs. ışık/kaplama işlerinde uzmanlaşırsınız ya da modelleme. Hem bu iş ülke dışında da geçerli bir iş. Yeter ki seçtiğiniz alanda uzmanlaşın. Mimari görselleştirme tarafında da ilerleyebilirsiniz. Maya, 3DSMax, ZBrush, Cinema 4d gibi CGI yazılımları inceleyebilirsiniz. Endüstriyel ürünlere ilginiz varsa SolidWorks, CATIA, KEYSHOT gibi ürünler de incelenebilir.
  • ziv zulander  (13.02.17 20:30:35) 
altyapıyı seviyorsan network


  • mirty  (13.02.17 21:26:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.