[]

bizim anti-islamcılar abd/avr.'da alt-right/far-rightçılarıNedenDestekliyor

imanım gevredi sığdırana kadar yav.

türkiye'deki anti-islamcı tayfa neden abd ve avrupa'da aşırı sağcıların iktidarını destekliyor? ben mi yanlış biliyorum, bu adamlar yalnızca kendi ülkelerinde islam'a düşman değil mi? yani politikaları kendi ülkelerinde islamcıları barındırmamak, ortadoğu'da da ne halleri varsa görsünler demek değil mi? dolayısıyla bu bizi batı'dan daha fazla izole edecek, üzerimizdeki baskıyı artırmayacak mı? tam olarak ne bekleniyor bu adamlardan? var mı buralarda bu tayfadan birileri?


 
yahu nasıl tezatlık göremiyorsunuz, avrupa ve abd'de aşırı sağcıların hedefi kendi ülkelerinden islamcıları uzaklaştırmak, islam karşıtı politika gütmek ama islami ülkelerin de kendi içlerinde ne yaptığına karışmamak. bu da bizim gibi ülkelerin batı'dan dışlanması, izole edilmesi demek. zaten buna can atan bir iktidar da var. dolayısıyla türkiye'deki anti-islamcıların zararına olan bir durum oluyor?


  • pilavmaker  (13.02.17 17:54:01) 
ben ne sordugunuzu hic anlamadim. gercekten anlamadigim icin sormak istedim. bizim anti-islamci derken hangi grubu kastediyorsunuz? zira kendi ulkesinde ya da baska bir ulkede asiri sagi destekleyen bir grup ancak fasist bir grup olabilir, turkiye'deki anti-islamci fasist grup kim onu merak ettim. bir de mesela eger turkiye'de anti-islamci derken eger 'sol' kastediliyorsa bu da mantikli gelmedi zira sol goruslu olup (ki bu yanlis bir nitelendirme olurdu) asiri sagi destekleyen bir grup bilmiyorum. anlamadigim icin merak ettim.


  • kassiopeia  (13.02.17 18:07:25) 
Benim anladigim kadariyla mesela turkiyedeki tayyip karsitlarinin abd secimlerinde trumpı istemesi gibi seyleri soruyor. Bunu ben de merak ediyorum


  • nundu  (13.02.17 18:19:12) 
@kassiopeia pek twitter kullanmıyorsunuz galiba, ya da siyasi fenomenleri takip etmiyorsunuz. şimdi öncelikle solu kastetmiyorum. ama soldan da, sağdan da ateist veya hiç değilse kendini seküler olarak tanımlayan bir sürü insan destekliyor bu adamları. faşist değil bu insanlar. sosyal demokratı da var, sosyalist/komünisti de var, turancısı da var. ortak noktaları siyasal islam'a, muhafazakarlığa ve bazılarının da komple islam'a karşı olması.

benim bu noktada sormak istediğim de, artık üçüncü defa yazıyorum, destekledikleri adamların politikası yalnızca kendi ülkelerinde islam karşıtı politika güdüp; ortadoğu'ya, burada ne yaşandığına falan karışmamak. bu ülkelerle ilişkileri koparmak, onları dışlamak vs. bu durumda batıdan izole olacak ülkelerden biri de biziz. bu da üzerimizdeki islami baskının artacağı anlamına geliyor. o yüzden bir çelişki görüyorum işte.

galiba sadece @vegas anladı ne demek istediğimi.
  • pilavmaker  (13.02.17 18:37:09 ~ 18:55:57) 
@frozenberry bugüne kadar abd ve avrupa'nın, demokrasi ve insan haklarını tüm dünyaya ve de özellikle biz avrupa'nın kapı komşusu olduğumuz için bize, yani ortadoğu'ya yayma amacı vardı.

bunun amacı bizi de kendileri ile aynı refaha ulaştırmak olmayabilir, ki normali de odur herkes kendini düşünür öncelikle. amacı büyük ihtimalle "iletişim kurulabilir, pazarına girilebilir, müşteri yapılabilir bir islam toplumu" oluşturmaktı, tabi bir de tehdit oluşturmayan. belki de ılımlı islam projelerinin amacı da buydu. ama belki de geldikleri noktada ortada ılımlılaştırılamayacak bir şey olduğunu fark ettiler. ne olursa olsun akıl yürütmeye çalışıyoruz burada. gelip de "yav kim başgan seçilirse seçilsin amarıga'yı başgan yönetmiyor zaten" gibi cümleler kurmanın anlamı yok.
  • pilavmaker  (13.02.17 18:54:18 ~ 18:56:14) 
Anti islamcı dediğiniz kitle öfkeli, bişeylerin üzerine herşeyin sorumluluğunu yıkıp sonrada onu yok edince tüm sorunların çözüleceğini sanan, kısaca birleştirici-uzlaştırıcı olmak yerine ayrıştırıcı, çatışma arayan bir kitle. Doğal olarak kendi kafa yapılarına uygun aşırı sağcıları destekliyorlar. Kendilerini solcu, seküler, sosyalist vs. olarak tanımlamaları öyle oldukları anlamına gelmiyor, ceplerine biraz para koyun tanıyamazsınız bir daha. Türkiye'de sol görüşlüyüm diyen birçok kişi aslında sağ görüşlüdür.
Yazdıklarınıza katılıyorum.

  • mikro patlama  (13.02.17 19:41:16) 
Nereden çıkardın desteklediklerini?


  • osssy  (13.02.17 20:56:40) 
ben trump'ı destekliyorum, sadece kendi ülkemden değil yeryüzünden yok edilmesi taraftarıyım. islam birleştiri güçtür arkadaşlar ondan nefret edenleri bir arada toplar, sadece yerel değil küresel hale geldi son zamanlarda.


  • masa penisi  (13.02.17 21:00:37 ~ 21:02:50) 
biz yandık başkaları yanmasın diye


  • mirty  (13.02.17 21:30:31) 
@mirty +1


  • burya  (13.02.17 21:32:12) 
madem insan gibi yazabiliyorsun neden ısrarla kıraathane ağzıyla cevap veriyorsun? fikrin neyse yaz hayret bir şey. gerçi yine beyinsiz demişsin ama görmezden geliyorum.

yukarıda benden alıntı yapıp eleştirmişsin aşağıda "Avrupalılar bizi de insan yerine koysun diye devrimler yapıldı." diye aynen beni doğruluyorsun haberin yok. avrupalılar bizi insan yerine koysun diye devrim yapıyorsak, avrupalılar diğer kültürleri modernleşmeye, insan haklarına değer vermeye, demokrasiye teşvik ediyor demektir bu. gidip bana kölelik tarihinden bahsediyorsun. adamlar kendi tarihlerini inkar etmiyor ki? hatta afrika'da köle ticareti ingiltere'nin baskısı sayesinde bitiriliyor. git araştır.

akp'nin ilk yıllarında batıdan destek görmesinin sebebi bile, sonradan sahte olacağı açığa çıksa da, bir takım demokratik girişimlerde bulunacağı vaadiydi. ki ilk senelerinde kendilerini sağlama almak için bunları yaptılar da.

tekrar söylüyorum, avrupa-amerika bunları "yav biz çok geliştik, refaha eriştik, biraz da onlar tatsın" diye yapmıyor olabilir. %99 da yapmıyor zaten. adamların amacı ticari ve kültürel olarak bağlantılı oldukları ülkelerde stabil durum yaratmak olabilir. çünkü bu aynı zamanda kendi refahını da ilgilendiren bir durum. adamlar avrupa birliği'nin sınırında failed state bir ülke istemez.

""İletişim kurulabilir, pazarına girilebilir, müşteri yapılabilir bir islam toplumu" yapmak amaçları diyorsun gerçekten kıçımla gülüyorum. Afrika için birisi demişti " When the missionaries came to Africa they had the Bible and we had the land. They said 'Let us pray.' We closed our eyes. When we opened them we had the Bible and they had the land.""

bu ne alaka anlamadım? yine benim dediğimi doğruluyor. ahlaki açıdan doğruluğunu yanlışlığını tartışmıyorum ki ben. avrupa, kolonileşme zamanlarında işgal ettiği bölgelerdeki insanları kontrol edilebilir kılmak için hristiyanlaştırmıştır. bir çok kitapta yazar zaten. bugün yapılmak istenen de pekala islam-ortadoğu toplumunu ılımlılaştırarak kontrol altına almak olabilir?

twitter fenomeni diye aşağıladığın insanların hepsi 20-30 bin takipçileri olan insanlar. çoğu birbiriyle bağlantılı ve 50 bin civarında insana hitap ediyorlar. hepsi kendini geliştirmiş insanlar. burada trollerden veya mizahçılardan bahsetmiyorum. zaten bunu da örnek olarak verdim böyle insanlar mevcut diye. tarih oku kendi görüşlerini oluştur diyorsun da sen kimsin, beni ne kadar tanıyorsun da böyle bir ithamda bulunuyorsun? ben kimsenin görüşünü savunmuyorum, aksine, ortada dillenen bir görüşün ironikliğini burada tartışmaya açıyorum. neyse beni anlayacağını sanmıyorum daha fazla uzatmanın anlamı yok.
  • pilavmaker  (15.02.17 02:00:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.