[]

bench press vesaire

squat'ı 15 kg, dumbbell row'u 10 kg ağırlıklarla yapan başlangıç seviyesindeki fitnessçıya aşağıdaki hareketler için kaç kg ağırlıkları önerirsiniz, sakatlanmayalım sonra:)

bench press

spider curl

deadlift

 
Kişiden kişiye değişir. Sorup sual ettiğin tarzda bir korelasyon yoktur. Deneyip bulacaksın.


  • oguz altun  (13.02.17 17:05:43) 
Boş barla başla sonra ufak ufak artıraak kendi kilonu bul biz bilemeyiz senin ne kaldıracağını.


  • angelus  (13.02.17 17:05:57) 
farazi olacak ama şöyle bir metot yol gösterebilir: hareketleri 3 set yapacağın varsayımı altında her bir sette nizami olarak 12 tekrarı zorlanmadan çıkartıyorsan ağırlığı arttır; 6 tekrar çıkartamıyorsan ağırlığı düşür. Bu şekilde 6-12 sabit veya değişken tekrarlı setlerine dair kiloları deneme yanılma yoluyla bulabilirsin.


  • candanag  (13.02.17 17:36:24) 
başlangıç seviyesindesiniz ve amacınız fitness yapmaksa deadlift gereksiz.

tehlikeli bir hareket, yerinizde olsam yapmazdım.
  • filteria  (13.02.17 17:54:48 ~ 18:38:09) 
15kg dediğiniz sadece boş bar mı?
7.5 er kilo mu takıyorsunuz bara.

Ben bench press vucut agırlıgımla yapıyorum ama squat ı 15kg ile yapamam diye düşünüyorum . makinelerle destekli bile sıkıntı yaşadım o nedenle yapmıyorum. kişiden kişiye değişir. Salonda da millete bakıp bu 10 giriyorsa ben 15 girerim diye gaza gelmeyin sakın :)

@candanag yöntemi ile 1-2 gidişte oturtursun ağırlıkları.
  • bnmzz  (13.02.17 18:05:48) 
Gogus kasinin gelismisligi ile alakali 10 deriz 20 yaprsin tam tersi de olarbilir.yalniz yukardaki arkadas vucut agirligi ile bench yapip nasil 15 squat yapamiyor onu anlamadim.gluteus maximus vucudun en kalin ve en guclu kasidir. Gogusle 70 kilo desen beynim yandi vucudunu hayal edemedim.hic bacak gunu yapmamis galiba.agsgda


  • eclipsed moon  (14.02.17 01:43:06) 
Hazır sorulmuşken ben de damlayayım. Yaş var, Boyum 1.83 ve 90 kiloyum. Bol bol bisiklet biniyorum bacak kaslarım iyi durumda, üst tarafı azıcık şekillendirip, biraz kilo vermek amacıyla bir kaç dambıl aldım. 2, 3, 4, 5'er kiloluk ikili dambıllarım var. Şimdi sizin gibi 10kg - 20 kg yorumlarını okuyunca bende bir problem olduğunu düşünmeye başladım şuradaki www.bodyforumtr.com tüm hareketleri 5 kg ile yapamıyorum. Yani yapabiliyorum ama 3. sete kadar gelemiyorum ya da çok ağrı çekiyorum. O yüzden şimdilik arka kol ve omuz kası hareketleri için 2 kg'lık dambılları, diğerleri için 3 veya 4 kg'lık dambılları kullanıyorum.
Bu ağırlıklar çok mu düşük? Yanlış yolda mıyım?

  • creepy  (14.02.17 05:51:13 ~ 15.02.17 19:21:13) 
creepy doğru yoldasın. kasların henüz yeterli kondisyonda değil. uzun setler yapmanı tavsiye ederim. 12-15 tekrarlı falan. ağırlığı da zamanla artırırsın. bu ağırlıklarla kas gelişimi değil dayanıklılık geliştirirsin ancak.


  • alperz  (14.02.17 08:43:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.