[]

İnterneti zengin ettim

Reel mağazalara oranla ucuzluk, indirim kuponları derken son iki ayda en az on kalem alışveriş yaptım internetten. Her hafta minimum bir kargo beklemekten helak oldum. Tamam, aldığım her şeyi araştırıp dışarıda alacağımdan çok daha ucuza alıyorum ama çoluğumun çocuğumun nafakasını internet alışverişine yatırır oldum. Giyim alışveriş hariç neredeyse her şeyi internetten alıyorum. Hayır, ev kızı moden on'um bir de, neyime bu kadar alışveriş bir anlasam. Sorun şu ki birikim yapamıyorum, interneti zengin ettim. Her zaman olmasa da olur bir ihtiyaç çıkarıyorum, güzel de şeyler alıyorum ama nasıl birikim yapacağım ben?

Not: Kartları internet alışverişine kapatamam, lazımlar.


 
Önce yapman gereken birikimi gerçekleştir daha sonra elde kalanı harca.


  • hayde bre  (12.02.17 23:15:09) 
Ben çok gaza geldiğimde her şeyi sepete atıyorum (Aliexpress olsun, kitap alışverişi olsun) öyle bırakıp çıkıyorum. Bir iki gün sonra tekrar sepete dönüp, gerçekten gerekmeyen her şeyi "ne saçma saçma iş yapıyorum ben" diye söylenerek siliyorum. Düşünecek zaman vermek lazım kendimize :)
(Tabii belli bir zaman içinde alabildiğimiz indirimli giyim sitelerinde olmuyor bu ama zaten giyim hariç demişsin.)

  • kobuzchu kiz  (12.02.17 23:20:04) 
ben de 1.5 aydır tutuyorum kendimi. son 4-5 ayda kantarın topuzunu o kadar kaçırdığımı hissettim ki. dolma kalemler, defterler, mürekkepler, kitaplar, almasam yerlerini zaten elimde olanlarla kolayca ikame edebileceğim onlarca şey. şöyle bir hesap yaptım, sonra dedim ki kendi kendime "ulan döviz arttı diye akordiyon almıyorsun, biraz daha böyle gitsen ıncık cıncığa bi akordiyon parası vermiş olacaksın!", kendi kendime verdiğim bu ayar biraz disipline soktu beni. en son filateliden pul siparişi verdim ve 1.5 aydır online veya mağazadan pek bi şey almadım. bi bu haftasonu d&r'da kalem ve defterlerde %30 indirim vardı, bikaç bi şey almaya karar verdim; irfan değirmenci kovulunca "5 kuruş yok bunlara" diyip oraya da gitmedim cebimde kaldı para :)

birikim içinse döviz veya altın tavsiye ediyorum. ha "yok tl dursun, uğraşamam" derseniz de birikim için ayrı vadeli hesap açabilirsiniz enparadan falan, size yetecek parayı ayırır kalanı vadeliye aktarıp, vadeyi bozmamak için harcamazsınız.
  • orange coffee  (12.02.17 23:26:58 ~ 23:29:52) 
iyi güzel bişey. geçen sene internetten bir sürü kağıt havlu almıştım çok çok ucuza, 6 ay boyunca kullandım, toplamda güzel kardayım.

ama internete baktığında normalde almayacağın şeylerin alıyorsan fena. sadece belli şeyleri almak için gir alışveriş sitesine.
  • tutmayın küçük enişteyi, salıverin gitsin  (12.02.17 23:32:33) 
zengin koca bul


  • benim adim kerim hepinizi severim  (12.02.17 23:39:35) 
Yavaş yavaş dizinleyebilirsiniz kendinizi.
Ben kobuzchu kiz ın söylediği yöntemle kontrol altına aldım durumu. Tüm alışverişlerimi bu yöntemle normal hale getirdim. Sadece kitap konusunda biraz zayıfım onda da kendime elindekiler bitmeden sepeti onaylamayacaksın diye bir kural getirdim. İstediğim kitapları atıyorum sepete okumam gerekenler bitince alıyorum. Şimdi de sepetim dolu onları alabilmek için heyecanla okuyup bitirmeye çalışıyorum :)
Böyle ufak ufak kurallar getirebilirsiniz.
Birikim yapmak için bu huyunuzdan taviz vermek zorundasınız.
  • mutekebbir  (12.02.17 23:40:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.