[]

bu kadına nasıl yaklaşmalı?

öncelikle çok sinirliyim. odamdaki soba her yakılmaya calısıldıgında hayvan gibi tütmesine ve kokunun en az iki saat odadan cıkmamasına rağmen annem inatla günde 5 vakit odama girip sobaya çıra atmaya devam ediyor. bahanesi bir türlü tutuşmaması. sobanın işe yarar tek tarafı zehirlenme riski yaratması! haftalardır yakma diyorum dinlemiyor. kendi de ısınmıyor bir tek ben ısınayım diye yakıyor.

bu sabah yine zehirlenmediğime şükrettirecek dumanla uyandım. tartıştık bir şey diyemedi "birazdan geçer" dedi camı açtı, salona girdim bi saat oyalandım döndüm geçmemiş koku. haftalardır her gün bu konuyu tartışıyoruz. en son bağıracağım o olacak. mantıklı konuşunca hak verip bi süre sonra bildiğini okumaya devam ediyor, çok kızınca bağırınca anlıyor ancak. bağırmak da istemiyorum. ders calısmam lazım veya yalnız kalmaya ihtiyacım var ama odama gidemiyorum yahu bıktım artık. ne yapacağım bu kadınla ben? hayatıma bu denli müdahale etmesin istiyorum artık 22 oldum.

soba muhabbeti genel tavırlarından biri sadece. her konuda en cok seyi kendi bildiğini zannedip farklı düşüncelere karşı çıkıp eyleme döküyor. bu huyu olmasa inanılmaz tatlı bi kadın o yüzden uzun vadeli bi tavır da alamıyorum.

bir de ek soru olarak; soba dumanının tütmesine nerdeyse bütün kış boyunca maruz kaldım. bu duman ileride sağlık sorunlarını tetikler mi merak ediyorum? akciğer, kalp, kanser vs. gibi ciddi hastalıklar olsun veya astım gibi görece daha hafifi olsun; bunlara davetiye çıkarabilir mi? sigara ve alkol de var

 
siz para kazanmaya başladınız mı?
erkek eline işini alıp eve parası girince/girdikçe sözü geçer oluyor.
kanaatim ve tecrübem bu yönde.
  • berhudar ol evladim  (12.02.17 16:19:32) 
Sadece konusmak yetmiyor maalesef boyle durumlarda, eyleme gecmek lazimm. Tam mekanizmasini bilniyorum ama madek orasi sizin odaniz ve calismayab bir soba var, sokun ve parcalarini oradan goturun, odanizda olmadiginda neyi yakacak.
Maalesef mudahaleci, nufuz edici annelere sinirlari kabul ettirmek cok zor. Cocujlarini kendi vucutlarindan bir parca saniyorlar. Yaoilacak en iyi sey bir an once para kazanmaya baslayip, evden ayrilmak. O zamana kadar da sinirlari korumaya net bir sekilde devam etmek.

  • red g  (12.02.17 16:23:37) 
Yalandan öksür tıksır. Tabii boğazını iyice nemlendirip yap, sıcak çay falan içip.. Yoksa yırtarsın soluk borunu. Geçerken duyabileceği şiddette kesik kesik. Eğer hala çıra basıyorsa galiba seni öldürmeye çalışıyor olabilir gibi.


  • kargn  (12.02.17 16:27:58) 
madem artık 22 oldun, büyük oldun, e bir zahmet sobayı kendin yakmayı öğren.
böylelikle hem anneni yormamış olursun, hem de kendin nasıl rahat edeceksen o şekilde yakarsın. anneye ne kadar yakma, üşümüyorum desen de o senin üşümediğine ikna olmayacaktır ne yapsın : /

  • tavukbanalop  (12.02.17 16:37:24) 
@tavukbanalop, tam anlaşılmadım herhalde. yukarıda yazdığım anne profilinin sobayı benim yakacağıma izin vereceğini mi zannediyorsunuz?


  • isimsiz uye  (12.02.17 16:39:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.