[]

saha muhendisi

Iyi pazarlar sevgili duyurucular,

Baslikta da belirttigim gibi saha muhendisligi konusunda goruslerinize ihtiyacim var. insaat muhendisiyim 6 ay tecrubem var ama ofiste calistim. simdi bi yurtdisi projesine gitme durumum var baska bir sirketle. orada da saha muhendisi pozisyonunda calisacagim. ama stajlarimda cok fazla birsey kazanmadigimi dusundugumden dolayi biraz cekiniyorum acikcasi sileyis ve sureci bilmedigim icin. direkt olarak proje mudurunun altinda calisacagimdan gozumde de bir hayli buyumus durumda olay. yani basit seyleri bile bilmeme durumum var. gerci proje okuma ve kalemleri biliyorsan simdilik yeterli dediler.. bana yardimci olabilecek deneyim, tavsiyeleriniz var midir? ya da bilgi alabilecegim yardimci bir kaynak falan?

Goruslerinizi bekliyorum :)

Ekleme: Proje Afrika ulkelerinde.

 
Yurtdışındaki proje libya tunus cezayir falan değilse ya da suriye ırak falan değilse burada durma. Azerbaycan, iran, arabistan ise direk atla git. para biriktirip dilini geliştirirsin. Ayrıca bir şey bilmediğini onlar da biliyor merak etme. Hem tecrübe olur sana. Ama önemli olan hangi ülke olduğu. Kasma çok öğrenilir her şey.


  • tekila shot bardağı  (12.02.17 14:54:16) 
En büyük kaynak proje yöneticin olacaktır. Belki o da seni başka bir şefin altına verecek her kimse onunla çalışacak, ona soracak, ona danışacak, onun dediğini yapacaksın. Buradan alacağın kaynak veya kitaptan öğreneceklerinin belki de tam tersini yapmanı isteyecekler.

Bilmemen önemli değil. Bilmeyip, biliyormuş gibi sallarsan veya sormazsan sıkıntı yaşarsın. İşçi kalfa taşeron bir şey sorduğunda bilmiyorsan, "şefime soracağım" de açık açık ve ondan alacağın bilgiye göre iletişim kur.

Ha bunun yanında boş zamanlarında projeyi ve şartnamelerini incele. yapılan imalat neyse, devamında gelecek imalat aşamalarının detaylarına bak, eksiklerini çıkar vs...

Zaten üstündeki adam doğru düzgün bir yöneticiyse işçiyle, kalfayla, taşeronla muhatap olmak istemez ve seni kullanır. Adamın zamanı değerli çünkü. Yani, çok şey bilmez de sorarsam bu sefer beni pas geçerler diye düşünme. Öyle bir durum da varsa zaten, çok şey bilsen de o ortam seni tatmin etmez.
  • malheiros  (12.02.17 15:09:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.