[]

tek başına kum torbasında çalışmaya başlamak?

1)eğitmensiz kendi başıma öğrenmeyi denesem becerebilir miyim, çok mu tehlikeli olur ne dersiniz?

2)bu çalışma için edinilmesi gereken ekipmanlar nelerdir?(bir arkadaş kalın eldiven alma, bandaj yeterli olur dedi, siz ne öneriyorsunuz?)

3)benim sağ el bileğim biraz sakat, çok çabuk incinebiliyor, çalışma esnasında zarar görmemesi için ekstra olarak nasıl önlemler alabilirim veya napmam lazım?

4)son olarak temel teknikleri gösteren youtube kanalları vs. önerirseniz çok makbule geçer.

not: bu sporda yetkin ve deneyimli tatlış duyurucular fikir verirlerse çok sevinirim. şimdiden teşekkürler türküye.

 
ben 1.5 senedir kum torbasıyla çalışıyorum. youtubeda tonla boks videosu var. hepsinden birşeyler kapmaya çalış.

şu yeni başlayanlar için iyidir: www.youtube.com

kum torbasının sertliğine göre eldiven lazım olabilir. çok sert bir torbayla çalışırsanız eliniz ne kadar bandajlı olursa olsun zarar görecektir. bandaj kesin olsun, eldiven de olsun. bandajsız eldiven kullanmayın.

sağ bileğinizle fazla sert yumruk atmayın. dikkat edin. fakat yumruk attıkça bilekleriniz güçlenecektir. feedback mekanizmasından dolayı. ama yinede dikkat edin.
  • false pretension  (12.02.17 04:59:44) 
1. Tam olarak ne öğrenmek istiyorsunuz? Kum torbasıyla yapılan tonla şey var. Saldırı sporlarında temel şeyleri öğrenmek herhangi bir yerde maksimum 2 ayınızı alır sonrasında sert ve hızlı olmayı karışık kombinasyonları öğrenirsiniz. Başlangıçta bir yere gitmek iyi olur gibi.

2. Eldiven elinizi korur daha iyi yumruk atarsınız. Zaten antremanlarda karşındaki insana yeterince sert vuramayınca kum torbasına geçiliyor sert vuruluyor. Bandaj+eldiven kullanılır hep.

3. Bandaj korur bu tür sakatlıklardan ama yumruğu bilekten değil omuzdan atmayı öğrenirseniz daha az acır belki ama sakatlığınızın ilerlememesi için iyi bilen birine sormanız daha iyi
  • jazzabel  (12.02.17 14:57:59) 
amaç ne? sokakta kendini savunmayı öğrenmek için mi çalışıyorsun? eğer öyleyse bence saçma. karşında bir insana ihtiyacın var iyi kavga etmek istiyorsan. tecrübesiz olmuyor.


  • mewthree  (12.02.17 15:26:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.