[]

21. yüzyılda saç dökülmesine çare olmayışı?

hakikaten durum bu mu şaka maka? 2017 yılındayız ve saç dökülmesi için millet kafasına mayadan sarımsağa her şeyi sürüyor. durduracak bir şey yok, çıkaracak bir şey yok. şaka mı bu ya?

küba'da adamlar akciğer kanseri için bile neler yapıyor, saç dökülmesine bioxcin'den öteye gidemiyor kimse.

bioxcin kullandım, neye yaradı anlamadım. 1,5 ay falan kullanmışımdır yani. hiçbir halt değişmedi. saçımı tararken en az 10 tel döküyorumdur. bu gidişle her gün saçımı tarasam, dökülmenin de sürekli arttığını hesaplarsan bir yıla dazlağım.

bilen, duyan varsa şuna bir çözüm lütfen söylesin. daha 17 yaşındayım, saçımı düzeltmek için elimi kafama götürsem yumak saç geliyor elime ya. geçen duşta yere bi baktım sanki vücüdumdaki tüm kıllar dökülmüş. öyle bir şey.

doktora gittim, dökülmesi için hiçbir sebep yok dedi değerlere bakıp, utanmadan bir de kenardaki reklam kağıtlarından bir şampuan verdi. ulan nasıl sebep yok, son 1 ayda dökülenleri toplasam kazak yapardım ben onlardan.

:(

 
Benim sac dokulmemi eeose isimli zimbirti durdurmustu. Sac da cikarmisti.

Ben tavsiye ediyorum :)
Cinsiyet K.
  • kuehles blondes  (12.02.17 00:29:44) 
Saç dökülmesini engellemek için saç köklerinin aşırı duyarlı olduğu testosteronu (Dihidrotestosteron) baskılamak gerekiyor, başka yolu yok. Saç, testosteron nedeniyle dökülüyor. Testosteronu baskılamak da saç dökülmesi karşısında bir kazanç sağlamıyor, o nedenle böyle bir şey yapılmıyor. Dikkat edilirse belli bir yaşın üstünde olan insanların saçları dökülmüyor. Neden? Çünkü testosteron yok. Aynı mantık.


  • angelus  (12.02.17 00:34:22) 
kollajen mi prf mi ne koyuyorlarmış saça. araştırmaya üşendim. kesin çözüm diyorlar. bi bakarsın.


  • bir ileti paylastim  (12.02.17 00:45:58) 
minoxidil, finasterid içerikli ilaçlarla baskılamaya çalışacaksın ama en az 1 sene falan düzenli olarak kullan. benim lisede at gibi saçım vardı. elimi gezdiremezdim saçın arasında. 5 sene sonra saç kalmadı. dedeye döndğm. hayat panpa. takma kafaya saç ektririz.


  • glamdr1ng  (12.02.17 00:51:48) 
@glamdr1ng; çim adam olmak istemiyorum ben ya :(


  • tosiba  (12.02.17 01:12:47) 
@birdaha

angelus demiş ki, DHT'ye aşırı duyarlı saç kökleri var, testosteronu yani DHT'yi baskılasan bile kalan miktar saçı dökmek için yeterli uzun vadede. testosteronu baskılayarak sadece süreci yavaşlatabilirsin. yan etkiler karşısında değer mi değmez mi tartışılır. testosteronu da sıfıra yakınsamak mümkün. cerrahi ya da kimyasal hadım yöntemleri ile büyük başarı sağlanabilir saç dökülmesi konusunda.

saç ektirenler hassas olmayan saçların yerini değiştiriyorlar. insanın ensesindeki saçlarda DHT hassasiyeti yok. ne olursa olsun DHT kaynaklı sebeplerle dökülmüyor o saçlar. sebebi belli değil, genetik mutasyon olarak belirtiliyor kaynaklarda. saç ektirenler ensedeki saçları tepeye koyunca kökle beraber transfer edildiği için saç yine dayanıklı oluyor dökülmeye karşı.

özetle, istisnai durumlar dışında saçın döküleceği varsa dökülür, dökülmeyecekse dökülmez.
  • icim urperiyor  (12.02.17 02:36:50) 
Basit anlamıştım ama daha da basit anlatayım. Saç kökleri dihidrotestosterona duyarlıdır, dihidrotestosteron saç köklerini uyarır saçlar da dökülür. Fakat bu olay sadece kafanın üst bölgeleri için geçerlidir, yanlardaki ve ensedeki saç kökleri dihidrotestosterona duyarlı değildir genetik olarak, o nedenle dökülmez. Zaten erkek tipi saç dökülmesi dediğimiz de budur: Üstler dökülür, çünkü üstteki saçların kökleri dihidrotestosterona duyarlıdır; yanlar ve ense dökülmez, çünkü yanlardaki ve ensedeki kökler dihidrotestosterona duyarlı değildir. Ekim yapılan saçlar da zaten dökülmeyen ensede saçlardan köküyle birlikte alınır ve üste ekilir, o kökler genetik olarak testosterondan etkilenmediği için bir daha dökülmez. Tabii bu sadece yanlardaki ve ensedeki saç köklerine özgü bir şey değil misal kaşlardaki kılların kökü de etkilenmez testosterondan, o nedenle dökülmez. Yani kafada yer değiştiren şey esasında saç değil saç kökü, bir taraftaki kökler testosterondan etkilenirken bir taraftakiler etkilenmez, etkilenmeyen kökler yer değiştirince de o saç aynı ensedeymiş gibi dökülmez bir daha. Durum böyleyken böyle.


  • angelus  (12.02.17 02:39:20) 
@kakao; internette araştırdım, sadece biotin eksikliğine bağlı dökülmelerde işe yarar diyor. ama onun yanında sürekli olumlu kullanıcı yorumları da var. biri diyor saç çıkarmıyor, sadece kalınlaştırdığı için kapanınca çıkmış gibi görünüyor vs. durdursa yeter, ona razıyım şu an.


  • tosiba  (12.02.17 12:52:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.