[]

Amerikada yazılım mühendisi maaşı

Amerikada aylık 30 k dolar gibi bir maaşı 27 yaşındaki bir bilgisayar mühendisi alabilir mi ?




 
yeni mezun software le alakalı işlerde 10k ya başlayanı duydum.
mümkündür bence :)

  • coderlovescoder  (11.02.17 23:39:58) 
Silikon vadisinde ortalama yıllık 70 bin ile işe başlanıyor, 3-4 yılda 150 bin dolara çıkabiliyor. Diğer sayılar özel durumlardır, çok özel bir dilde ya da alanda uzmansındır o şekilde olur ama 27 yaşında adamın eğer üniversiteye gitmiş ise bir alanda uzman olması çok zor, uzmanlık kuralı belirlidir 10 bin saat o işe gönül vermek gerekir bu da en az 3-4 yıl sürer. Aylık 30 k çok yüksek geldi bana bu yıllık olmasın?


  • gezegen olan pluton  (11.02.17 23:44:52) 
hayır.

sektörün ortalaması yukarıda arkadaşın dediği gibi $70k civarı. Ortalama mühendisler 50 60 da alıyor olabilir, yalnız bu rakamlar YILLIK.

finans alanında çalışmıyorsan (çoğu quant da $100k'yı geçemez gerçi) ya da yönetici konumunda değilsen yılda $350K hayal.
  • hayirsiz  (11.02.17 23:54:48 ~ 23:56:47) 
alabilirsin, genius isen ve 3-5 muhendisin yapacagi katkidan fazlasini yapabilirsen bir ihtimal...sayiyla 1000 yazilimcidan birinde olur heralde.

bunun disinda, silikon vadisi icin konusursak, stanford-mit-caltech vs'den doktoran varsa startup salary olarak 200k dolar yillik mumkun. diger bolgelerdeki mayisslar 100k civarinda.

zekanla, yaptiklarinla one cikan bir adam degilsen, istedigin kadar doktoran olsun, en iyi okullara gitmis ol, 30kli maaslari goremezsin.
  • ubi dubium ibi libertas  (12.02.17 01:19:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.