[]

İnstagramdan satış yapmak

Yüzlerce mağaza var. Sanıyorum çoğunun vergi ile problemi var. Ama binlerce takipçisi olan yerler var. Kimse mi şikayet etmiyor? Çözemedim tam.Fatura kesiyorlar mı mesela? Çok orjinal ahşap bir kaç ürünü satmak için mağaza açma düşüncemiz var. Nelere dikkat edelim? Hali hazırda bir şirket var. Onun üzerinden de gidebilirz.




 
o binlerce takipçisi olanlar şirket zaten.
yani adam faturasız ürün satıyor diye şikayet edenden çok, malı alıp beğenmeyip geri gönderen insanlar da var. onların şikayetleri önemli aslında. o yüzden şirket kurmak zorundalar. adam reklam masrafını minimize ediyor instagramda. ha bir de abc şirketinden almak yerine, millete "el yapımı, organik, samimi, küçük esnaf, butik ürün" adı altında lanse ediyorlar, ister istemez hoşuna gidiyor milletin. gidip alaçatıda tatil yapmak, şirincede şarap içmek gibi.

  • liriamer  (12.02.17 00:01:13 ~ 00:01:19) 
  • guvirix  (12.02.17 02:28:24) 
birçoğu vergisiz çalışıyor. biz vergiyle çalışıyoruz.

ama vergisiz çalışanlara saygım var. çünkü devlet işvereni ayrı, çalışanı ayrı mikiyor.

100tl kazanıyoruz.
18tl'si kdv'ye gidiyor. 82tl kalıyor.

82tl'nin de 16tl sini gelir vergisi veriyoruz. kalıyor 66tl.

insanın aklı mantığı alıyor mu bu vergileri? çalıştırdığın insanın sigortasını ekle üstüne. muhasebeci giderini de koy.

ben sadece risk almayı sevmediğim için vergili çalışıyorum. çünkü yakalanırsa bir daha dönüşü olmayacak kadar büyük bir ceza yiyebilirler.

ama bu soyguncu devlete vergi vermemek en iyisi aslında.
paramın yarısına el koyuyorlar. sıfır emekle.
  • tchuck  (12.02.17 02:34:22) 
Bir limiti var diye biliyorum aylık atıyorum 500₺ üstü vergili gibi


  • fasulyek  (12.02.17 10:32:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.