[]

Venezuela'nın durumu ve ekonomi cahiline Türkiye karşılaştırması

Venezuela'nın neden bu kadar kötü durumda olduğunu araştırıyordum da, Chavez'in devlet paralarını kendi ailesine geçirmesi ve düşen petrol fiyatları olarak 2 ana sebep gösteriliyor.

Şimdi adamların elinde petrol gibi çok önemli bir ihraç ürünü var ve çıkarma maliyeti de ortadoğu'dan sonra en ucuz olan ülkelerden biri. Ama sadece petrol düştü diye para birimleri nasıl bu kadar değer kaybetti?

Bir de Türkiye dışarıya ne ihraç ediyor da Venezülea gibi petrol ihraç eden bir ülkeden daha iyi durumda? Yani bizim ekonomimizde olup onlarda olmayan şey ne?

 
Üç yaşındaki çocuğun eline uzay gemisi vermek gibidir Venezuela'nın durumu. En büyük kalemi petrol ve onun nasıl ve hangi kanallarla kullanması gerektiğini bilen siyasiler yok. Temelde Türkiye'den farkları, bizim ihracat kalemlerimizin sayısı fazla, tek bir ürüne odaklı değiliz. Gerisi aynı. Orada da tek kişi var, orada da bilgisizlik var, orada da halka un yağ reçel dağıtılıyor.


  • silver apple  (12.02.17 16:02:38) 
petrol fiyatları 3'te birine düştü hali ile gelirleri de 3'te birine düştü, başka doğru düzgün gelir de olmayınca sonuç.

Mesela Norveç de gelirlerinin büyük kısmını petrolden sağlıyor fakat orada buna benzer bir durum olmadı; vizyon, gelişmişlik farkı.
  • gezegen olan pluton  (12.02.17 16:05:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.