[]

Ekmek yememek (baba dramlı)

Babam ekmeğe bayılıyor. Sözlükte başlığı vardı, mağara adamı ekmeği bulunca gururlanan baba diye mi ne, cidden adam o taş devri ekmeğini almaya yolunu uzatıyor, alınca gözleri parlıyor filan.

Dün ailecek yemek yiyoruz; bizimki her zaman olduğu gibi çorbayla ekmeği gömdü, sonra ana yemekten bir kaç lokma alıp "Ben doydum" diyip bıraktı. İnsanlar duayla, afiyet olsunla masaya oturur; bizde annemin "az ekmek ye" demesiyle. Hayır yemek ziyan olmuyor; sonra yeniyor ama annem de sanırım uğraştığı yemeği bizimki az yiyince bozuluyor. Neyse sonra analizini yaptım ve farkına vardım ki babam fakir bir ailede büyüdüğünden çocukluğunda sofrada az yemek, doymak için çok ekmek varmış. Hani çekirdeğine masaya oturduğunda elini ekmeğe uzatmak var.

Bense tam tersi. Yemekteyken aklıma gelmez; ara sıra yediğim sandviç/hamburger dışında yemem. Bi askerdeyken çıldırdım, o da içine ilaç mı katıyorlardı neydi, tadı acayip güzeldi. Böyle ekmeksiz yaşamanın uzun vadede sağlık bakımından bir etkisi olur mu?

Edit: hikaye işin geyiği. Maksat fizyolojik olarak kopyası olduğum babayla aramdaki bu zıtlığa ışık tutmak

 
Hikaye kısmından sonra soru ekmek yemeden yaşamın nasıl olacağı dimi doğru anladım?

Öyleyse, bahsettiğiniz bildiğimiz basit beyaz ekmekse onsuz yaşamanın tabii ki sağlık açısından bir zararı olmaz. Hatta onu çok tüketerek yaşamanın zararı olur.
Tam tahıllı denen, beyaz olmayan ekmeklerden günde birkaç dilim yenebilir. Besin değerleri yüksek.
  • senolll  (11.02.17 21:42:51) 
Ekmek de şeker de yemeden yaşıyorum. Soru ne?


  • oguz altun  (11.02.17 22:06:23) 
bu bizim ailenin aynısı. tespitler de aynı. "ben ekmek yemeden doymuyorum", "ekmek yemeyen adam olur mu, "bu ne, küçük bu, bütünü ver bütünü" ve "ekmek yemezsen karnın doymaz" sözlerini işite işite yemek yiyorum ben. :)

ekmek yemeden yaşıyorum ben, yaşanabiliyor. çok ekmek yemek sağlıklı değil zaten.
  • hayirsiz  (11.02.17 22:15:17) 
Ekşi maya Ekmek ise haklı adam.


  • hasmetizm 2046  (12.02.17 19:35:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.