[]

Elde bulaşık yıkama

Limon tuzu ekleyerek parlak ve tortusuz temizliğe ulaştım lakin sabun çok gidiyor, çok zaman alıyor ve önceki yemeğin kokusu çok kalıyor. Yağlı tavalardaki bilhassa baharatlı yağ kokusunu giderene kadar enerji ve zaman harcıyorum, tüketti.
Pratik öneriniz var mıdır? Makinenin temizliği içime sinmiyor, o da bir detay tabii.

Not edit: sorun müspet bilime güvenmemek değil, beni en çok etkileyen makine açıldığındaki o kokusu.. Anlayamazsınız.
Yemeği de kendim yapıyorum, o yüzden tavayı alıp ocağa koyduğumda en ufak kalıntı görmek, en ufak sentetik bir koku almak yemeği tatsız yapıyor.

 
bana biraz sinir olucaksın belki ama makineye doğru yerleştirildiği müddetçe senden daha iyi temizler. çok daha verimli halleder. elle yıkamaya çalışmanın mantıklı yanı yok.


  • biergarten  (11.02.17 15:01:18) 
Biergarten +1 defalarca bu konuyla ilgili çalışma da yapılmış zaten. Yıkadıgı suyun sıcaklığı bile elde yıkamadan daha etkili olmasına neden oluyor. Bir de yıkarken parlatıcı gözüne biraz sirke bazen de karbonat eklendiğinde pırıl pırıl tabaklar,bardaklar, çatallar çıkıyor. Tabii doğru yerleştirmek de önemli. Ben sadece yumurtalı bulaşıkları elde yıkıyorum zira yumurtanın kokusu diğer bulaşıklara da siniyor.

Yok ille elde yikayacagim diyorsanız yıkama suyuna yine sirke ve karbonat ekleyebilirsiniz. Hem kokuyu alır hem de daha iyi temizler.
  • fraise  (11.02.17 15:29:00) 
makineyi actiginda ic acici guzel bir bahar kokusu almiyorsan makinenin ici les olmustur. ozel makine temizleyici tozlar var onlarla bir iki kere calistiriyorsun yeni gibi oluyor. ondan sonra bulasik yikadiginda makineyi hemen bitiminde actiginda gelen buharin misler gibi kokmasi lazim. kokmuyorsa endiselenmekte haklisin yani, makine temizleyici kullanmalisin. 2-3 ayda bir biz kullanmazsak les gibi oluyor bizim de mide bulandirici bir koku oluyor.

elde yikama icin de: 1-2 saat litrelerce sicak su tuketmeden bir yolu yok malesef. çin iskencesi dedikleri cinsten iste. Veya bulasik birakmayacaksin bir seyi kullandigin anda yikayacaksin. ya da cok titizlenmeyeceksin, hasta olmazsin sonucta.
  • robokot  (11.02.17 16:10:35 ~ 16:15:36) 
makine temizleyici +1
ayrıca makinenin içine asılan kokulardan almak şart.
parlatıcı yerine beyaz sirke koyabilirsin.
bir de bulaşıkları makineye koymadan fırçalamak lazım. yağlı tavaları kullandıktan hemen sonra deterjan + sıcak su yapıp bırakırsan sonra kolayca fırçalayıp makineye koyarsın.
  • lily briscoe  (11.02.17 16:15:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.