[]

Kedimdeki yara

Merhaba,
Gecen hafta kedimin cenesinin biraz yaninda bir yara farkettim. Ilk once carptigi bir yerden birsey batmis zannetmistim. Veterinere goturdum. Kasidigi icin yara yapip kabuk baglamis demisti. Yedigi yemegin dokundugunu belirtti. Degistirmedigim surece devam edermis, yapilacak sey yok dedi, bir daha o yemden vermedim (sadece 1 aya yakin vermistim). Ama o kabuk dedigi sey hala duruyor, sizin onerebileceginiz birsey var mi?

Bugun de cenesinin altinda 10kr buyukluginde bir pullanma gibi birsey olmus. Ne yapsam, tecrubelerinizden belki birseyler onerirsiniz :(

Kedim 6 aylik, disi.

 
veteriner değilim ama bi kedim var ondan deneyimlediğim kadarıyla bu çene altındaki kabuklanma dış parazit, alerji yada mantar gibi bişey olabiliyo. benimkinde de dönem dönem olur ben kaşımasını engellemek için yakalık takıyorum ve veterinerin önerdiği bikaç şey sürüyoruz. geçiyo. kabuk siyah mı yoksa deri üzerinde döküntü gibi mi?


  • miss magara kadini  (11.02.17 14:40:11) 
rengi pembe gibi siyah değil

parazit için ilacını düzenli yaptırdım :(
  • antikitleruhlu  (11.02.17 15:27:53) 
yemeğini yediği kap plastik veya köpüktense alerji yapıyor olabilir. benim kızın ağız burun bölgesinde siyah kabuklanmalar çıkmıştı.
yemek kabı cam, metal veya seramik olmalı, yemeğini bitirince çok sıcak suyla sabunlayarak yıkayın.

  • lily briscoe  (11.02.17 16:12:16) 
Yemek kabını düzenli yıkamamak da buna sebep olabiliyor.


  • fasulyek  (11.02.17 16:58:01) 
Tesekkurler, mama kabi metal, suyunu da cam kaba koyuyorum. Ama daha sık yikayacagim artik.


  • antikitleruhlu  (11.02.17 17:23:51) 
pembe döküntü gibi olduğuna göre alerjik bi durum var kesin. iyi gözlemleyin. alerjik kedilere özel mamalar var. karaciğeri yormayan vs bir sürü çeşitleri var o tür bi mamayı deneyin.


  • miss magara kadini  (11.02.17 18:29:43) 
akne olabilir. bir krem ve bağışıklık arttırıcı hap kullandık 10 günde geçti. farklı veteriner de çözüm olabilir.


  • parola58  (13.02.17 21:51:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.