[]

Nasıl arkadaş ediniyorduk?

Bilmediğiniz bir şehre/ülkeye taşındınız diyelim. Kimseyi tanımıyorsunuz. İlk başlarda tek başınıza yaptığınız gezintiler de artık tat vermemeye başladı. Normalde ilk tanışmalarda da sessiz bir tipsiniz, ikinci üçüncü görüşmeden sonra doğal bi şekilde sohbet kurabiliyorsunuz.
1) Birileriyle nasıl tanışırsınız?
2) Tanıştığınız kişilerin sizinle daha sonra da görüşmesini sağlamak için ne yaparsınız?

Not: 2. sorunun biraz da karşı tarafa bağlı olduğunun farkındayım zira ilk görüşmede ilginç bir şekilde rahat sohbet kurabildiğim birisi daha sonraki davetlerime "tamam haberleşelim" dese de bi daha ses çıkmamıştı mesela.

 
davet ettiğinde ses çıkmıyorsa ilgilenmiyordur. haberleşelim demesi tabi ki nezaketten.
denemeye devam etmekten başka çare var mı ki?

  • sttc  (11.02.17 12:01:22) 
2. Davette bi bahane çıkartıyorsa 3.yü deneme bile.

Ben arkadaşlık uygulamalarını kullandım kadınlı erkekli. Cok düz bir insanım herhalde ötesi olmadı. Bir de insanlar paso çalışıyor benim öyle aktif bir iş hayatım yok bu yüzden değişik yani. Ben yurtdışından bahsediyorum bu arada.
  • fıytfıyt  (11.02.17 12:12:39) 
Bire bir ortamlarda yalniz kalmissak bir sekilde sohbetin gidisatina vs göre şekillenir herşey.
Ama daha kalabalik bir ortamda genelde siz de mi partiden sıkıldınız, tadında bir tanışma Faslı gelişir, ben aslında boyle ottamlardan çok şöyle ortamlari severimli bir muhabbete girisilir ve ortak zevkler varsa, görüşmelerin devami gelir.

  • organik entry  (11.02.17 12:43:24) 
@fıytfıyt denemedim zaten üçüncüyü.

arkadaşlık uygulamalarını da deniyorum da (yurtdışı zaten) halihazırda sosyal bi hayatı ve çevresi olan insanlarla arkadaş olmak kolay değil gibi. kültür farkı da var üstelik. türkler gibi saatlerce mesajlaşma kavramı buradaki insanlarda yok mesela kadın/erkek fark etmeksizin. haliyle o tarz uygulamalarda sohbet "bi kahve mi içsek"e gelmeden tıkanabiliyor filan. bir kereden fazla görüştüğüm tek bi kişi vardı o da üçüncü görüşmede benden hoşlandığını söylemişti de arkadaşlığımızı kesmiştim ben de. böyle yalnız kaldıkça da daha çok içime kapanıyorum. bulunduğum yerin tadını alamıyorum.
  • kozmosta bir nokta  (11.02.17 13:04:59) 
@kakao yurtta kalıyorum ya, çok mümkün değil o maalesef.


  • kozmosta bir nokta  (11.02.17 13:09:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.