[]

hava kuvvetleri yer sınıfı muaazaf subaylık hakkında soru

Arkadaşlar hava kuvvetlerinde subaylık nasıldır? Makine mühendisiyim uçak bakım bölümünden çağrıldım mülakata . Çalışma ortamı nasıldır ? Kara kuvvetlerinde geçen sene yedek subaylık yaptım bu tecrübeden sonra askerliği pek düşünmüyordum fakat hava kuvveleri için çevremdeki çoğu kişi olumlu görüş belirtti kafam karışık şu an baya. Bilgi sahibi olanlardan tecrübelerini aktarmasını rica ediyorum . Teşekkür ederim şimdiden




 
Bizzat deneyimim yok ama ailede asker çok. Havacı olan "karacı olup da general olsan bile o iş yapılmaz ama havada rahat olursun" derdi. Astsubayların işi de havada rahatmış.
Eğer özel sektörde iş sıkıntın varsa düşünebilirsin.

  • hayde bre  (10.02.17 22:58:58) 
4 aydır orta ayar bir firmada arge de çalışıyorum özel sektör işte garantisi yok, maaş Tsk'da aldığımın yarısı hal böyle olunca denesem mi diyorum.

çaylak hesabım var hocam mesaj atabiliyor sanırım rica etsem ismi verebilir misiniz ?
  • aligunal  (10.02.17 23:31:56 ~ 23:39:12) 
hava on numaradır. yapıştır. hiç düşünme.


  • zirrealist  (10.02.17 23:58:38) 
kuzenim hava astsubay, uçak motor bakımda, jetlerle ilgileniyor. hep dediği şey rahat olduğu. daha ilk yıllarında subaylarla aralarının iyi olduğundan bahsederdi. onu geçtim dayım karacı emekli albay, emekli maaşını üç aylık alıyor bildiğim kadarıyla toplam 15.000 civarı aylık 5000 civarına denk geliyor. emekli olduğunda durum bu, ekstra olarak emekli ikramiyen diğer memurlarınkine göre çok çok daha yüksek olacak, oyak kesintileri de eklenecek falan, tabi bunlar kalkmadıysa. ek olarak 15 seneyi doldurunca emekli olma imkanları vardı diye biliyorum askerlerin eğer değişmediyse.

diyeceğim şu sakın kaçırma, şu an piyasa çok kötü elini atsan mühendise ve iibf mezununa çarpıyor, alacağın maaş eğer bir şekilde kendi şirketini kurup tanıdık torpil vs ile iş kapmadığın sürece yada çok çok iyi işler çıkaran biri olmadığın sürece ortalama seviyede olacak ve hiç bir zaman iş garantin olmayacak.

20 yaşından beri hep asla asker olmam derdim, şu ansa kafamı öpeyim keşke zamanında girseymişim diyorum. askerliği çok sevdiğimden değil hayat şartları, çalışma imkanları yüzünden.
  • issiz karga  (11.02.17 02:31:31 ~ 02:31:55) 
Hele artık KPSS gerekiyor alımlar için, girmek iyice zorlaştı.

Babam hava ulaştırma emekli albay (hava yercidir) 9 sene Konya, 7 sene Malatya, 2 sene Bursa, 3 sene Antalya yaptıktan sonra 2001'den emekli olana kadar İzmir'de çalıştı. Pilotlardan kafası her zaman rahattı ve hayatından da memnundu.

Senin gelecekte yapacağın iş muvazzaflığa girdikten sonra tayin olduğun bir şehirde üniversitede yüksek lisans ve doktora kovalamak, bu sayede de Gaziemir Hava Teknik okullar veya Hava Harp Okulu'nda ders verebilecek akademik donanıma ünvan olarak yetişmek olmalıdır.

----------

Açıkçası ben de makina mühendisiyim (yedek subaylık yine aynen) ve KPSS mevzusu olmasaydı kara - hava - deniz'in hepsine dalacaktım.
  • rain when i die  (11.02.17 02:51:18) 
unutmadan tayin olabileceğin yerler kara ve denize göre de çok daha az o da bir avantaj. diyarbakır, malatya, eskişehir, bandırma, izmir. hele benim kuzen gibi jetçiysen sadece jet ana üslerinde çalışırsın.


  • issiz karga  (11.02.17 03:06:33) 
havacının gidebileceği en kötü yer batman'daki yedek meydan. radarcı olsaydın iyi yerlerde dağ başında yaşamak zorunda kalırdın ama sen hava meydanlarda takılacaksın, o da en kötüsü batman evet.


  • rain when i die  (11.02.17 03:10:51) 
Sağolun arkadaşlar ben en iyisi mülakata hazırlanıp bir şansımı deneyim


  • aligunal  (11.02.17 18:40:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.