[]

PTT ile gonderdigim yurtdisi kargosunun takipli kargo olup olmadigini

nasil anlarim? Kargoyu PTT'ye bizzat teslim etmedim, sofor ile gonderdim. Sonu TR ile biten bir takip numaras vermisler, bu numarayla kargonun yurtdisinda giris yaptiktan sonraki durumunu gorebilir miyim? PTT'den sorgulatinca en son hedef ulkeye yonlendirildigi gozukuyor. Hedef ulke icin posta sorgulatma websitesine yonlerdiyor ulkeyi secince PTT, oradan sorgulatinca sayfa acilmiyor. Acaba bu gonderi taahhutlu degil mi?




 
O kod sadece Türkiye içindeki takibe yarıyor. Sınırdan çıktığı anda durumunu öğrenemezsiniz. Kod da hedef ülke sorgulamasında çalışmaz, o ülkenin posta servisinin kodu değil çünkü.


  • kaportaci mahmut  (10.02.17 19:09:16) 
yurtdisina gonderirken zaten otomatik olarak takip kodu veriyorlar. tr'den cikip hedef ulkeye girene kadar 2 hafta gecebilir, o sure boyunca takipte bir degisiklik olmayacakk. bundan sonra gorecegin ilk guncelleme hedef ulkeye girdi yazisi olacak yani. hedef ulkeye henuz ulasmadigi icin orada bir sayfa acilmamasi normal.
17track.net''ten guzelce takip edebilirsin.

  • jedilance  (10.02.17 19:14:43) 
O kod ile hem yurtiçinde hem yurtdışında takip edebilirsiniz. Daha 1 ay önce yurtdışından paket geldi, gelirken aynı kodla önce yurtdışı posta servisinde, içeri girince de PTT üzerinden takip ettim. Bir sorun çıktığı için 2 gün önce PTT ile geri gönderdim, şu an USPS'e geçti ve aynı kodla takip ediyorum. Sonu boşuna TR ile bitmiyor, uluslararası takip kodu o.


  • mikro patlama  (10.02.17 19:17:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.