[]

Diş gıcırdatma sonrası dişler

Yıllardır uyurken dişlerimi gicirdatiyorum. Dişlerimde ya da çenemde bir rahatsızlık hissetmiyorum. Son 1 haftadır yatmadan önce koruyucu kalıp kullanmaya başladım.
Dişlerimin boyu gicirdatmaktan dolayı kisalmis ya da şekli bozulmuş ise koruyucu taktıktan sonra boyu uzar mi eski haline gelir mi?
Teskkurler


 
Hayir maalesef gelmez ancak ilerlemesi engellenir. Boylari eskisi gibi uzatmak icin porselen kaplama gerekiyor, vertikal yukseklikte cok fazla kayip varsa cene ekleminin sagligi icin de yapilmasi gerekebilir. Ancak 1 mm yi gecmeyen bir kayip soz konusu ise duzenli plak kullanimi ile en azindan daha fazla kayip olmamasi adina bu sekilde koruyarak hayatiniza devam edebilirsiniz.

Bu arda kaplama yapilsa dahi plak kullanimina devam etmelisiniz, dis gicirdatma ile porselenler de asinabiliyor cunku.
  • neferkitty  (09.02.17 11:25:38 ~ 11:26:56) 
hayır, mine tabakası kendini yenileyip büyüyemez, büyüyebilseydi o zaman dolguya da ihtiyaç olmazdı. plağın amacı daha kötüleşmesin dişler -kırıklara varabilirdi sıkma-, eklem ağrınız olmasın, baş ağrınız olmasın vs.dir.


  • carabelli  (09.02.17 11:26:53) 
bende de aynı sorun var. kapmala yapıldı dişlerime ama çok sıktığımdam porselenleri de kırıyorum. doktorum plak yaptır diyor ama bazı yerlerde plak eklem kaymasına neden olur diyor akşım karıştı. siz gece plağını ne kadara yaptırdınız ? benden 500 tl istedi doktor, sert olanından yapacakmış


  • oscar  (09.02.17 13:16:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.