[]

Seçim ve öğrencilik

Referandumda oy kullanabilmek için nüfus müdürlüğüne gidip kaydımı okuduğum yere aldırdım fakat bu yeterli mi? Okuduğum haberlerde her yerde yalnızca nüfus kaydını almaktan bahsedilmiş ama seçim kütüğü için ayrıca bir işlem yapmam gerekir mi? Böyle de bir şey verdiler, ne için bilmiyorum fakat 4 Mart'a kadar geçerlidir yazıyor.

i.hizliresim.com


 
secim kutugubuz zaten yerlesim yeriniz olcaaktir. su an ysk liste falan yayınlamadı. cb onayladiktan sonra ysk kisa bir sure icerisinde liste yayinlar kontrol edersiniz adiniz yoksa - ki bence olacaktir- nufusa tekrar gidersiniz.


  • blue eyes white dragon  (09.02.17 04:15:03) 
Ekstra bişey yapmana gerek yok. Bu belge adres değişikliğini bildiren bı kurum varsa (okul, iş yeri) onlara verirsin diye, elinde adres değişikliğine dair bı belge olsun diye.


  • elorelia  (09.02.17 08:47:26) 
seçim için adres değişikliği ilçe seçim kuruluna bildirilerek yapılıyor.
www.ysk.gov.tr

"Öğrenci olup, seçmen niteliğini taşıyan ve öğrenim gördükleri yerleşim birimlerinde oylarını kullanmak isteyen öğrenciler (askeri öğrenciler hariç), öğrenim gördükleri okuldan, o okulun öğrencisi olduklarına ve yurt müdürlüklerinden, yurtta kaldıklarına ilişkin alacakları belgeler ile kaldıkları yurtların bağlı bulunduğu ilgili nüfus müdürlüklerine bizzat başvurmak suretiyle nüfus müdürlüğünden alacakları adres değişikliğinin uygunluğuna ilişkin belge ve eklerini ilçe seçim kurulu başkanlığına teslim ederler."
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (09.02.17 09:24:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.