[]

Fizik sorusu(yanıtlı)

Şimdi bu soruda adam t=2.5s ve t=7.5s deki hızını sormuş. Niye 2.5 ile 7.5 saniye arasındaki alanı hesaplamış ki?
2.5 s deki ve 7.5 deki anlık hızını ayrı ayrı bulmamız gerekmiyor mu?



 
ingilizcem iyi degildir ama cevapta hizdaki degisim demiyor mu? sanki cevap eksik gibi.

v=vo+at+1/2at^2 olmasi lazim. degisken bir ivme var cunku.
  • blue eyes white dragon  (09.02.17 00:16:55) 
İşte ben de onu soruyorum. Soruda hızdaki değişimi sormuyor ki...
Bir de senin dediğin eşitlik sabit ivmeli harekette mümkün. Değişken ivmeli harekette o eşitliği kullanamıyoruz.

  • Simrug  (09.02.17 00:21:48) 
aradaki farkı bulmuş t=2.5'u bulup ekleyecektir belki bazen böyle garip çözümler olabiliyor kitaplarda. a şıkkının cevabının hepsi bu mu?

sen en iyisi dümdüz al integrallerini rahat et. doğrusu o.

ayrıca @blue eyes verdiğin formülün birimleri tutmuyor, m/s=m/s+m oldu ölüm gibi bir şey oldu ama kimse ölmedi.
  • yazmamaya yemin eden adam  (09.02.17 00:23:29 ~ 00:25:01) 
ozur diliyorum formülünün son parti metre oluyor.


  • blue eyes white dragon  (09.02.17 00:27:22) 
yazmamaya yemin eden adam: Grafiğin denklemini yazıp integralini aldığımızda hızın denklemini bir güzel veriyor. Anlık hızı da buluyoruz, ama slader.com' da adamın teki de soruyu aynı şekilde çözmüş.
www.slader.com

  • Simrug  (09.02.17 00:31:16) 
aklıma başka gelen tek ihtimal şu:

ders kitaplarının farklı basımlarında sorular değişebiliyor. sendeki sorunun ve çözümün farklı basımlardan olma ihtimali var mı? atıyorum 3. basımda aradaki fark ne diye sormuştur, 4. de verdiğin görseldeki gibidir.

kim nasıl çözerse çözsün senin görselini verdiğin sorunun cevabı 30 m/s değil, ayrı ayrı bulduğun şekli doğru.
  • yazmamaya yemin eden adam  (09.02.17 00:35:40) 
Yukardan aşağı a (ivme) v (hız) s (konum) yazarsak, s den a ya her adımda zaman göre türev alarak geçeriz. a dan s ye her adımda istenilen zaman sınırında İntegral alınarak geçiliyor.


  • alp9900  (09.02.17 08:33:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.