[]

çan eğrisi hk ne düşünüyorsunuz öğrenciler ve akedemik personel arkadaşlar

öncelik olarak akademik personel arkadaşlara sorayım.

atıyorum bir hoca çıktı; ''başlarım çan eğrisine lan. 30 ile 40 ile adam geçiyor. 30 almış 40 almış adamı hiçbir şey bilmeden mezun ediyorlar ben buna karşıyım, dersimde katalog var.'' diyebilir mi?

notlandırmada gerçekten hoca inisiyatifi ( yani çan veya katalog) var mı yoksa yönetmelik dışına çıkamazsın diyebilir mi idare?

şimdi gelelim genel olarak soru sormaya;

çan eğrisi gerçekten bir başarı kıstası olabilir mi? final barajı da- genelde 40 falan oluyor bu da- olsa düşük notlarla geçilen bir dersi o öğrenci sırf, sınıf ortalamasının üstünde diye geçmesi bir başarı mıdır?

 
Genel soru kısmı için;

Kazık gibi sorarsa, tabii ki sınıf ortalaması başarı kıstası olarak alınabilir. Neticede sınavların zorluk standardı belli değil ki 100 üzerinden kaç puan aldığın başarı notlandırmanda tek etken olsun.
  • long live rock n roll  (08.02.17 20:07:48) 
Sinavin zorluk derecesini insan gibi ayarlarsa can gayet gereksiz olur. Ortalamanin 90 veya 20 oldugu sinavlarda bana kalirsa can olmasi mantikli.

Eskiden bizde hoca AA'nin kriterini belirlerdi. Ornegin, sinava gore hoca 60 AA derse, 60 uzerinde herkes AA alirdi, 60-40, AA-FF arasinda dagilim olurdu. 40 zaten gecme notuydu. Bence akli basinda hocalarin mudahalesi acisindan guzel bir sistemdi. Lakin, mesela bir hoca AA'yi siniftaki en yuksek puanin bir ustunden baslatirdi, boylece notlar BA'dan baslardi.

Diyecegim o ki, akademisyenler akli basinda olduktan sonra disaridan mudahaleye kapali bir sisteme cok da gerek yok. Ama bizde o akli basinda akademisyen ne kadar var? Bilemiyorum altan. Yine de 30 alan adam gecmesin arkadas, bu cok net.
  • evrim halkasi  (08.02.17 20:17:15) 
can egrisi hocanin ogrencilerine 'cok bisey bilmiyosun biz de farkindayiz ama bilmeyen herkesi birakmaya da butcemiz/gonlumuz/kapasite elvermiyor' deme yontemidir.


  • joelskellington  (08.02.17 20:35:43 ~ 20:36:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.