[]

Khk lar ve açığa alınan akademisyenler

Odtü ve bounda alınan var mı? Alınırsa sizce felakete doğru yol alır mı bu okullar? Pdy harici alınan akademisyenler olursa ne olur en kötüsü?




 
Pdy hariç alınan olursa mı? Zaten fetonun piyonları dışında bir dolu insan çoktan atıldı. Sen hala kurunun yanında yanan yaşlar ihtimalinde misin abi? Nasıl bu kadar naif olabiliyorsun?


  • kargn  (08.02.17 19:29:40) 
ben dun gorevden alinan orkestra sefi ile montajcinin baya ilgili oldugunu dusunuyorum pdy ile.
odtu ve bou'dan alinan var mi? aylardir onlarca liste yayinlandi acip bakabilirsin.
Alınırsa sizce felakete doğru yol alır mı bu okullar? dil tarih tiyatro bolumunde dort hoca kaldi, rakam ile 4. hayir okullar felakete yol almaz, cok hayirli olur. selam ve dua ile.
  • kassiopeia  (08.02.17 19:46:28) 
3-4 aydır önce mülkiye ardından da boun'a darbe vurulacak diye konuşuluyordu. Mülkiye'ye dün gece vuruldu. Daha boun ve odtü'ye büyük bir tasfiye gerçekleşmedi. Ek olarak atılanların çoğu zaten pdy harici; "olursa" ifadesini kullanmak için çok geç.

Ne olacak? Üniversiteler bir ritüel ve gelenek halini alan biçimde yeniden lise düzeyine inecekler (bir önceki tasfiyeden ne kadar çıkabilmişlerdi o ayrı bir muamma). Teorik, yöntemli ve eleştirel düşünme kapasitesinden yoksun insanlar, zaten çoğunlukta olsalar da, bütünü ele geçirmiş olacaklar. Bir sonraki kendini yetiştirmiş akademik nesil gelene kadar zehirlerini daha fazla yayabilecekler. Bu bir sonraki akademik nesil de, maalesef birikmiş bir tartışma zemininin içine doğmaktansa, her şeyi baştan oluşturmaya çalışacak. Sonuç: kronik geri kalmışlık, çağın uzağında kalma, ülkenin büyük çoğunluğunun anti-entelektüelizm taraftarı olması vb.

Yukarıda sayılanlar zaten Türkiye toplumunda oldukça görünür işaretler. Ancak, bir toplumun entelektüel anlamda güç kazanması oldukça uzun süreli bir iş. Bir sürü küçük adımlar ve birikim gerektiriyor. Bu tasfiye o atılan küçük adımları olduğu gibi kırpıyor. Zaten doğru düzgün düşünsel eser üreten ve aktaran çok az isim var. İşte o az ismin de %90'ı yazdan bu yana yok oldu. Birçok ülke bu az sayıdaki başarılı ismi kendine çekebilmek için yarışıyor (norveç, çekya, almanya doğrudan karşılaştığım örnekler).

Bizde hala dünyadan bihaber insanlar olayları felaket olarak görmeyip, atılan birçok ismin kısa vadede yerinin doldurabileceğini sanıyor.
  • protector  (08.02.17 19:52:10 ~ 19:53:37) 
Sorunun doğrudan hedefi değil fakat konuyla doğrudan bağlantılı olduğu için cevap vereyim dedim. Son yayınlanan kararname ile Yıldız Teknik Üniversitesi'nde, FETÖ diye yazıyor ama Barış İçin Akademisyenler bildirisine imza atan bazı öğretim üyelerinin de ihraç edildiğini gördüm. Eğer yanlış bildiğim kısımlar varsa, düzeltiniz lütfen.

Ciddi bir akademik personel alımı söz konusu zaten, YÖK'ün ilan sayfası hiç boş kalmıyor şu sıralar. Felakete doğru yol alma kısmını, bu yer değiştirmenin sonrasında yorumlamak en doğrusu. Nitelikli öğretim üyelerinin görevden alınması bir güç kaybettiriyor elbet ama dileyelim ki eksikliği hissettirmeyecek kişiler göreve başlasın.
  • tel tokasini duzelten samuray  (08.02.17 21:14:04) 
yanlis anlama güzel kardesim ama nerede yasiyorsun sen? yani hakikaten nasil bir saflikla soruyorsun bu sorulari? yani odtu ve boundan hoca alinmazsa, hersey yolunda mi demek olacaK? pdy harici alinan diyorsun, ya allah aşkina bir listeye bak, ibrahim kaboglu var orada funda senol cantek var. bir arastirsana bu isimleri. hic mi haberiniz yok dünyadan? daha ne kötü ne olabilir. oy verecek yaşta oldugun tahmin ediyorum. yemin ediyorum senin gibileri gördükce bu ülkede yaşadigima lanet ediyorum. ne sikim bir yerde kimlerle yasiyoruz biz kardesim.


  • thewizardofearthsea  (08.02.17 21:44:34) 
@wizard kardeş ben de farkındayım ne kadar değerli hocalar olduklarının. Ancak bu kesim bunları atacak her türlü bir çember yaratıyor kendine. üstte yazıldığı gibi Barış için akademisyenler bildirisinde imzası olanların hepsi tutuklandı tutuklanacak. Demek istediğim nokta hukuki olarak bir zaruriyet olduğu algısını yaratmaları. Emin ol sen bunu şu anki durumda mevcut iktidarın bu hareketlerine destek veren en hafif tabiriyle saf insanlara söylesen dahi bu insanları bunları söyleyerek çok rahat bir şekilde yanlarına çekebiliyorlar. Ben de burada bu şekilde yazmamın sebebi ikilemde kalıp okuyan varsa eğer bu başlığı en azından 'tarafsız' bir bakış açısıyla değerlendirilen bir başlık olduğunu ifade etmektir. Hala bu ülkede bu akademisyenlerin emeklerinin olduğu öğrenciler mevcut. Onların asla vefasızlık veya işbirlikçilik yapmayacağımdan kendi açımdan eminim.


  • sack jparrow  (08.02.17 23:43:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.