[]

2 gündür spora gidiyorum bir sorum var

30 kilo fazlam var. hoca bana 15 dk yürüyüşten sonra sırasıyla farklı egzersizler verdi kas gruplarını calıstıran. özensizce düşünüp random mu verdi sizce?

direk kalori yakma odaklı bisiklet ve koşu bandıyla gitsem daha iyi olmaz mı?

ekistira soru: günde 1200 kalori alıyorum. sporda 400 kalori yaksam 1 aya 5 kilo verir miyim?

 
çoğu spor salonu uğraşmak istemediği için hazır çalışma programlarını kayıt olanlara veriyor. sen ne anlatırsan anlat yine aynı programı vericek bu sana göre diye


  • masa penisi  (08.02.17 01:51:56 ~ 01:52:16) 
bu iş saf formül değil.

bende 15 dakika kardiyo çok az 30 kg fazlası olana.

30-45 dk kardiyo yapın sonra 30 dk kas çalıştırın. ilk 2-3 ay böyle gidin ciddi kilo vereceksiniz.

ben bu durumda sizin yerinizde her gün giderdim spora. her gün kesin min 30 dk kardiyo yapardım gün aşırıda 30-45 dk kas.

1200 kalori alırsanız ama az gelir. kaloriden korkmayın spor yaparken. abanıp burger king yemeyin elbette. yani 1800 e çıkabilirsiniz bence. 1400 le 30 dk kardiyo olmaz.

yürüyüş/koşu önermem ben, ilk 1 ay kondüsyon bisikleti. 30 kg fazlası olana yürüyüş verilmez.
  • kurnaz  (08.02.17 01:53:02) 
Hoca ne dediyse 2 katını yaptım ben hep, bazen yakalayıp kızdığı oldu ama he diyip geçtim.
Vücudunu sen daha iyi tanıyosun, sonuna kadar zorla kendini, nefesin bitene kadar terden ölene kadar yapacaksın başka yolu yok.
Şuan cardio yapman lazım daha çok. İnternetten de araştır ne kadar koşman gerektiğini vs.
Koşu bandını savsaklama çok önemli ama yokuş yukarı olacak şekilde yapsan daha iyi(bunun yüzünden hep laf yedim mesela ama dinlemedim)
Bi de koşup koşup çabucak tıkanmak yerine daha uzun süre yürüyebileceğim maksimum hızda yürüdüm. Bunda optimum değeri sen bulacaksın(öyle bi hız ki hem hızlısın hem de yorulmuyor gibisin sanki sonsuza kadar o hızda yürüyebilirmişsin gibi, yarım saat yap bunu) Sonra vücut alışınca koşmaya başladım.
  • megalomaniac  (08.02.17 02:12:06) 
Yaptığın hesabın mantıkla bağdaşan en ufak kısmı yok. Kilo fazlanı neye göre hesap ettin bilmiyorum ama 30 kg yağdan gidecekse, başlangıçta zaten düşüş hızlı olur, son beş kg belki bir yılda gidecek ama ilk beş kg kolay olacak.

Yağlar ve protein açısından kısıtlama yapma.
Zafiyet geçirme.
İştahını bol yeşil sebze ve bitkisel hayvansal her çeşit protein içeren yemeklerle dizginle.
Susam, badem, fıstık, alerjin yoksa bunlar süper yağ ve protein çeşitliliğine sahiptir.
Erkeksen de kadınsan da o kalori girdisiyle salona gitme, kan şekerin düşer mazallah, birkaç kg altında eziliverirsin.
  • kargn  (08.02.17 02:18:55) 
kalori hesabı önemli ama her şey değil. 1 kilo vermen için 7000 kalori yakman gerekiyor.

15 dk yürüyüş az bana göre de. ne kadar yorulursan o kadar iyi. kendini daha iyi tanıyosun. 15 dk yürüyüşten sonra yorulmamış olursan boşuna yürümüş olursun.
  • 1shot2shots  (08.02.17 02:38:49) 
1. kardiyo ile vermeyeceksin kiloyu. ağırlık çalışmanın sebebi kaslarını güçlendirmek, bu da gün içinde spor yapmadığın zaman da metabolizmanın hızlı olmasını sağlayacak. koşu bandında 15 dk koşsan bile 50-100 kalroi harcarsın. Kardiyo ile kilo verilseydi günlük 6 saat koşmak gerekirdi.

2. Daha iki gündür spora giden adamsın, 15 dk yürüyüş yeter. Daha senin kalbin poğaça gibidir. Kalp hemen güçlenmez, çok yüklenirsen gece çarpıntı yapar uyutmaz bile.

3. Sporda yaktığın kalori ile hesaplanmaz kilo verişin. Metabolizmanı ne kadar hızlandırdığına bağlıdır. Tüm kasları çalıştırırsan metabolizmanı hızlandırırsın. Sadece kardiyo yaparsan bacakları yorduğunla kalırsın.

4. Günde 1200 kalori alırsan vücut "kıtlık" moduna girer. Kasları defa eder, yağ depolar, metabolizmanı iyice yavaşlatır. Ayıların kış uykusuna yatmasıyla aynı sonucu alırsın.

Yapacağın şey şu:

- Günlük 2000 kalori beslenmek, ama tabi ki sağlıklı beslenmek.
- Basit şeker yememek, böylece insülün hormonu salgılatıp yağ depolamamak.
- Kardiyo yapmak, ama abartmamak. 15 dk yürüyüş veya bisiklet başlangıç için yeter. Bir ay sonra arttırmaya başlarsın. Dizlerini seviyorsan koşma yakın zamanda.
- Kas çalışmayı es geçmemek. Yoksa metabolizma hızlanmaz. Bacak kaslarını sakın es geçme, en büyük kaslar onlar.
- Hemen coşma. Her gün ağırlık arttırılmaz, her gün bir gün öncekinden daha hızlı yürünmez. Acele etme, hızlı koşan atın boku seyrek düşer derler.
  • harzem  (08.02.17 03:25:07 ~ 03:26:53) 
30 kilo fazlan varsa 1200 kalori çok az. uzun süre bu kadar az yemeye dayanamazsın, imkansız. boyunu, cinsiyetini, yağ oranını bilmiyorum ama 1200 kaloriyle sadece yağ da vermezsin. vücudunu daha fit yapan kaslarını kaybedersin. bu yüzden kilo verince vücudun daha ince gözükür ama şimdi olduğundan daha salık olur. bunun dışında belli bir noktadan sonra vücut düşük kalori almaya alışıyor. daha da az kaloriyle beslenmek gerekiyor, 1200'den aşağısına inemezsin. 1200 son 5 kilon varken alacağın kalori miktarı olmalı.


  • cikis yolu  (08.02.17 06:05:38) 
durduğun yerde daha çok kalori yakmak da kilo vermenin anahtarı olduğundan kas çalışması önemli. 15 dk yürüyüş tamamen ısınma amaçlı olmuş. bence deneyin hareketleri tam yaparak ağırlık çalışın biraz faydasını göreceksiniz.
tabi eski bir spor salonu işletmecisi olarak kardiyodaki aşırı yığılmayı önlemek (çünkü koşu bandı sayısı kısıtlı) için genelde kardiyoyu 10-15 dk yı geçirmezler. 100 kg fazlası olana bile 60 dk kardiyo yazdıklarını göremezsiniz. o yüzden satır aralarını da okuyun derim ;) ağırlık kısmı boş zaten takılsın millet zaten kaç dakika meşgul edebilir böylece 30 dakikada da yorulur gider. zihniyet bu.
denemek için pik saatlerde ben programımı yaptım şimdi kalori harcamak için 1 saat koşu bandı ya da bisiklet yapıyorum diye hocanıza gidin ve suratının aldığı hali görün.
sizin iyiliğinizi isteyen biri eyvallah diyecektir çünkü kalori harcayarak daha hızlı kilo vereceksinizdir.
  • ozdek  (08.02.17 08:58:00) 
en akli basinda yazan harzem olmus diyorum.


  • idexo  (08.02.17 10:19:35) 
Çekilin ben 90kg verdim.

Şimdi kendini araba gibi düşün.
Öncelikle şu an motorun küçük, ne demek bu, az kasın var, vucudun şu an atıyorum 1800 kalori harcıyor günde.
Kas arttırman lazım, kas arttırarak vucudunun günde 2000 ve daha fazla kalori yakması gerekiyor, kas nasıl artar? çalışıp, protein yedikçe artar.

Sistem nasıl işliyor şöyle;
Sen ağırlık kaldırınca, zorladıkça kasını, minik minik kopuyor kasın, zedeleniyor.
Protein alıyorsun, kasını o ağırlıkta kopmayacak, daha dayanıklı olarak tekrar inşaa ediyor, sen napıyorsun daha da ağır kaldırıyorsun, hop yine kopuyor.

Kas arttırman lazım bu 1

Asla tartıdaki ağırlığına göre zayıfladım, şişmanladım triplerine girme, adam gibi bir salon bul, diyetisyen bul neyse artık, analizli tartı bul.

O ay 5 kg yağ verdin, 6 kg kas aldın, +1 kg oldun mesela, sevin, çok sevin.
Şu an önceliğin YAĞ kilolarını azaltmak.

Bir de "karın çalışayım ki göbeğim gitsin" tribine girme.
Araba hep sola dönünce, benzin deposunun solundaki benzin bitmiyor, göbek, bacak, yanak, gıdık hepsi senin yağ depoların, vucut ihtiyaç duydukça, kendi içindeki sıraya göre oradan çağırıp yakıyor, sen neren ne kadar küçüldü büyüdü bakmadan spora devam et.
  • Corc  (08.02.17 10:34:51) 
@corc Allahina gurban


  • lion de la Turquie  (08.02.17 14:48:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.