[]

Protein tozu kullansam mı?

Gençler spor yapıyorum 1,5 yıldır, 6 ay öncesine kadar protein alma derdim yoktu, yumurtadır lor peyniridir götürüyordum. Ama yaşadığım yeri değiştirince ikisini de yapamaz oldum. Yemekhanede tabldot, normal peynir, kuruyemiş, fıstık ezmesi ve ton balığından başka protein kaynağım yok gibi. Ton balığını da haftada 4 konserve falan yiyorum civa zehirlenmesi olmasın diye.

Sizce protein tozu kullanayım mı? Uzun süredir hiç gelişme gösteremiyorum gibi hissediyorum.


 
Protein tozu kullanınca gelişim göstereceğini düşünüyorsan kullanma ama besinlerden yeteri kadar gelmiyor bu şekilde telafi edeyim diyorsan kullan.


  • angelus  (08.02.17 01:02:57) 
Çok basit bir sistem üzerine kurulu aslında bu. Vücut ağırlığına oranla gerekli protein miktarını alabiliyor musun? Evetse cevabın kullanma. Hayırsa kullan.

Protein tozu dışında kullanacağın ek besinlerde kreatin harici faydası görünen bir suppl. yok diye biliyorum kesin olarak kanıtlanmış. Plasebo etkisi kesin var orası yadsınamaz bir gerçek.
  • gozu acik sevisen yahudi  (08.02.17 01:35:49) 
@angelus, gelişim göstereceğimi düşünüyorum ama bunun besinden yeterince alamadığım için olacağını hissediyorum. Ama tam olarak kaç gram protein aldığımı da hesaplayamıyorum yemekhanede yediklerimin tam içeriğini bilmedğimden. 6 ay önce 30 kiloyla squat yapardım, şimdi 80-90 kiloyla yapıyorum ama bacaklarım inceldi ona rağmen mesela.

@trumanshow, işte ondan tam emin olamıyorum. Lor bulabileceğim bir yerde yaşamıyorum artık, herhangi bir şey pişirecek yerim de yok. O yüzden yumurta da olmuyor. Olsa zaten protein tozu falan bir dakika bile düşünmem.

@gözü açık, başka supplement kullanmam zaten de hani ileride ha biri ha 5i diye kullanacağımdan korkuyorum.
  • noluyo yaa  (08.02.17 02:04:05) 
Bu işi doğal yapan insanların protein miktarına çok takılmaması lazım, yani sen 100 gram da alsan 50 gram da alsan, vücut onun hepsini sentezler ama bunun kas gelişimi için kullanılacağı miktar aşağı yukarı bellidir. O nedenle protein miktarına çok takılma. Günlük 50/60 gram protein alabiliyorsan iyidir. Protein tozunun tek servisi 30 gram protein içeriyor, 1 porsiyon protein tozundan kalanını da, ki bu da zaten yarısı eder, bir şekilde yemeklerden elde edersen her şekilde gelişim gösterirsin zaten. Yani günlük 50/60 gram protein almak kolay, bir de bu proteinin işlenmesi için karbonhidrat gerekli asıl mesele temiz kaynaklardan bu karbonhidratı almak. Yani fazla yağlanmadan bu karbonhidratları alabiliyorsan asıl gelişimi bu şekilde gösterirsin.


  • angelus  (08.02.17 13:42:41) 
@angelus, 60 gram cidden yeter mi? www.bodybuilding.com

mesela buraya yazınca neredeyse 200 gram protein öneriyor. Yani 200 gramı mümkün değil bir günde yemekten alamam.
  • noluyo yaa  (08.02.17 15:41:58) 
Steroid almıyorsan 200 gram protein kas gelişimi yönünden bir fayda sağlamaz. Protein sentezi farklı bir şey protein ihtiyacı farklı bir şey kas kütlesi kazancı için protein miktarı farklı bir şey. Şimdi sen günlük 200 gram protein alırsan vücut bunu sentezler mi? Evet sentezler. Yani eskiden "Sadece 30 gram protein sentezler" diye bir inanç vardı ama bu doğru değil. Daha doğrusu yanlış anlaşılmış bir kavram. Aldığın tüm proteini sentezlersin fakat "Anabolik tepki" diye bir kavram var. Yani aldığın proteinin sadece bir kısmını vücut kas kütlesi inşasında kullanır, hepsini kullanamaz. Zira kas inşa etmek vücut için gereksiz bir külfettir, kas inşa etmeyi istemez. Ne kadar kas inşa edersen o kadar fazla enerji kaybı olur vücut için. Vücut enerji kaybını da istemez. O nedenle kas inşasını sınırlar. Bunun için de "Myostatin" diye bir protein üretir. Bu, senin sınırlı bir biçimde kas inşa etmeni sağlar, bunu ancak dışarıdan alınacak steroidlerle baskılarsan vücut o 200 gramı komple kas inşasında kullanır. Bunu yapmazsan 50/60 gram protein senin günlük olarak tüm ihtiyacını görür. Yani kas inşası ve diğer tüm metabolik faaliyetler için ortalama 60 gram protein yeterli oluyor. Ha 70 gram alsan onu kullanmaz mı? Onu da (Metabolik faaliyetler için) kullanır ama ne gerek var protein kaynakları zaten pahalı, boşuna para dökmüş olursun.


  • angelus  (08.02.17 16:00:05) 
@angelus, hmm anladım. Ben süt fıstık ezmesi ve kuruyemişle devam edeyim o zaman? Bununla ilgili paper var mı peki bildiğin, daha fazla okuyup bilgi edinebileceğim?

Yani mal gibi ekstra protein almak istemiyorum, ama ilerlemeyi geçtim gerileme bile olunca az alıyormuş gibi hissettim.
  • noluyo yaa  (08.02.17 16:56:01) 
Aldığın toplam kalori miktarı da önemli. Yani ben sana 50/60 gram protein al dedim ama toplam aldığın kaloriler 3000 civarı değilse ilerleme zor olur. Tabii bu ortalama bir miktar kişiden kişiye değişir ama 3000 kalori hemen hemen alt sınır sayılır.


  • angelus  (08.02.17 17:27:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.