[]

IT bilgisayardaki dosyaların yedeklendiğini tespit edebilir mi?

İşten ayrındı, dolayısıyla bazı dosyaların alınması gerekiyor, Bunları alsam IT daha sonra alınmış diye tespit edebilir mi?

Eğer ki böyle bi loglama yöntemi varsa bunun önüne nasıl geçebilirim? Güvenli Mod'da açsam laptobu öyle saklasam verileri yine tespit edilebilir mi?

Veya saklanıyorsa da sileceğim registry nerededir?

Teşekkürler!

 
registry değilde DLP programları var. onlar bu işi görüyor. windowsta bu loglama özelliği yok. emin değilsen ve durumdan kıllanıyorsan aşağıdaki adresten cd imajını indirip yaz boş bir cd ye. bilgisayarıda bundan boot et, istediğini kopyala.

www.hirensbootcd.org
  • delidir yakalayin  (08.02.17 01:14:57) 
:D uzantısını değiştir farklı kaydet kaydettiğin dosyayı kopyala sonrada uzantıyı değiştirdiğin kopyayı shift delete ile sil :D


  • Dönmezer  (08.02.17 02:07:12) 
alabiliyorsan al kimse laf edemez. açıkçası bu zamanda bir elemanın almak istediği dosyaları alamaması gibi bir durum söz konusu olmuyor. çok fazla şeyi kontrol etmeniz lazım en basiti cd yazma ve usb'yi kısıtlasanız eleman çalışamıyor. hadi onları yasakladınız internetini mi kapatacaksınız? açıkçası IT alınmasını istemiyorsa kilit koysun o zaman.


  • ozdek  (08.02.17 09:27:25) 
@Dönmezler

Mantığa gel. Öyle bir şey yapma dostum.

Farkı bir live işletim sistemi ile boot etmek en mantıklısı. Yani delidir yakalayin +1
  • himmet dayi  (08.02.17 09:28:44) 
laptopu eve götür. hard diski sök. başka bir bilgisayara usb ile bagla. alacaklarını al. geri tak.

bence mekanik yöntem her zaman en güzeli.
  • babilbaligi  (08.02.17 09:51:24) 
@babilbaligi Yine ben, eğer kapsamlı bir DLP yazılımı kullanılıyorsa donanım tak çıkar loglarını IT'ye gönderiyor. Hatta isterlerse clipboard'a kopyaladığın şeylerin bile logunu tutabiliyor.

Not: Bir süre DLP yazılımı geliştirmiş mühendis.
  • chicha  (08.02.17 10:08:18) 
çalıştığın şirkete bağlı olarak al veya alma derdim. banka, telekom ve data işleyen başka büyük bir şirketteysen alma. ilaç, fmcg sektöründe çok büyük yabancı bir firmaysa alma. bunun dışında kalan şirketlerde kimse bir şeyi takip etmiyor zaten.


  • dracox  (08.02.17 12:44:20) 
@chicha: DLP bilgisayar tamamen kapalıyken sökülen donanım bilgilerini görüyor mu ya? vay canına. gün geçmiyor insan yeni bişey öğrenmesin...


  • babilbaligi  (08.02.17 12:57:55) 
@babilbaligi Senin söylediğin senaryoyu öyle anlamamıştım ben ama dediklerim hala geçerli.

Senin senaryoda ise adam hard diski çıkardığında zaten onu herhangi başka bir bilgisyarda kullanamıyor. Çünkü kendi bilgisayarında encryption yazılımı ile o bilgisayara bir nevi mühürleniyor hard disk.
  • chicha  (08.02.17 14:51:41) 
usb live disk ile ubuntu aç, ubuntudan windows partitiona girip dosyaları kopyala.


  • masa penisi  (08.02.17 14:54:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.