[]

kredisi bitmemiş evi başka birine devretme mümkün müdür

krediyle bir ev aldınız, ödüyorsunuz fakat bitmemiş x kadar ay kalmış.


böyle bir olasılık var mı? yoksa banka hayırdır kardeş, sen borcunu ödedin eve sahip oldun mu ki başkasına devrediyorsun diyebilir mi?

 
Hayır satabilirsin. Kredi borcunu kapatip ipotegi kaldirmak icin satiyosan evini banka ile birlikte hareket etmen gerek.


  • cabiday  (07.02.17 23:11:19) 
kredi borcu banka ile sizin aranızdaki mevzudur. mülkiyet tapudaki işlemin ardından üzerinize geçer zaten. tapuda taşınmaz üzerine herhangi bir şerh konulmamışsa (bankadan ipotek yada başka bir şey) kimseyi ilgilendirmez o borç. şerh varsa da zaten satınalma esnasında önce o ipotek kaldırılır sonra kalan paranın devri olur. yani önce banka borcunu kapatarak satabilirsiniz.


  • angelofdeath  (07.02.17 23:12:23) 
İpotekli alabilir satabilirsin o ipotek borcu sana geçer, Banka borcu bitmeden terkin etmez ipotek şerhini. Kısaca almak istiyorsanız ipotek alacaklısı bankaya borç miktarını öğrenip alırsın kalan borç miktarı yaptırdıktan sonra ipotekten kurtulursunuz. Artı holosko aynı bankadan kredi kullanıp tek ipotek yapabilirsin. Pek yapılmayan şeyler bunlar


  • Fritz-X  (08.02.17 00:26:57) 
Olayı şu şekilde özetleyeyim:

Bay A, evini X bankasından kullandığı kredi ile almıştır ve X bankasının ipoteği vardır. Bay A evini Bay B ye satmak istemekte, Bay B de bu evi bankadan almak için Y bankası ile çalışmak istemektedir. Evin değeri 300.000 TL, Bay A nın da X bankasına borcı 50.000 TL olsun. Bay A, Bay B, X ve Y bankası avukatları tapuda buluşur. Y bankası avukatının elinde 300.000 TL lik bloke çek vardır. İmzalar atılır, evin üsündeki ipotek kalkar, Y bankası ipotek koyar, evin mülkiyeti değişir, çek el değiştirir. C bankası çekten kendi 50.000 TL sini alır gerisini Bay A ya verir.
  • ernest everhard  (08.02.17 01:37:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.