[]

hediyelik kalem

hatun kişiye hediye olmak üzere böyle farklı,şık bir kalem alınacak.fiyat çok abartılı olmamakla birlikte çok önrmli değil.
önerisi olanlar var mıdır



 
taksim istiklalde odakulenin oralarda bir kırtasiye var, hediyelik eşya da satıyor. orada tüylü mürekkepli kalemler var. şahane...


  • fragile lady  (08.02.17 00:49:44) 
lamy dolmakalem al renkli. hoşuna gider.


  • antikadimag  (08.02.17 01:03:51) 
Büyükten küçüğe, ucuzdan pahalıya 17 dolma kalemim ve sayısız tükenmez kalemim var; uzman benim.

Öncelikle ucuz ya da pahalı dolma kalem almayın. Günümüzde çoğu insan tükenmez kalem kullandığından dolma kalem kullanmayı bilmez ve dolma kalemle bir bakıma yazmayı yeniden öğrenmek gerekir. Farklı mekanizmalar, malzemeler ve uç gibi faktörler var ki uç dolma kalemin en önemli parçasıdır, denemeden alacağınız (Türkiye'de çok az yer dolma kalem denemenize izin verir) pahalı bir dolma kalem çok kötü yazabilir. Alacaksa gidip kendisi alsın.

Roller kalemler mürekkep olarak dolma kaleme benzer ama aynı his elbette olmaz. Yazarken kağıda takılırlar. Bunu da geç.

En iyisi tükenmez kalem. Herkes tükenmez kalem kullanıyor dedim ama doğruya doğru, günlük kullanımda daha pratiği yok. Tükenmez diye burun kıvırmayın, bir sürü kaliteli tükenmez kalem var.

Bence Lamy Safari ya da Al-star almayın. Tamam, bunların bir sürü rengi var, sevimli şeyler ama tutma kısmı -sözde doğru tutuşu sağladığı için- üçgen şeklindedir ve kimisi bunu çok severken ben dahil kimisi de buradan tutarken kalemi parmaklar arasında sıkıştırır. Bence rahat degil. 50-50 yani. Benim ilk aldığım kalemlerdendi, bundan dolayı çekmeceye attım. Lamy'nin bir dizayn dili vardır ama herkese hitap etmeyebilir. Nispeten sade modellerinden Linea ve Logo'ya bakabilirsiniz. 2000 modeli efsanedir, 50 senedir üretiyorlar, kullandıkça aşınan ve "yıllanan" bir fiberglas malzemesinden yapılıyor ama puro modeli (iki uçta dar, ortada kalınlaşan) bir kalem olduğundan tutuşu rahat gelmeyebilir.

Klasik hediye kalemi olarak Cross Century var ama hem çok eski bir dizayn hem de Cross'un eski kalitesi yok.

Caran d'Ache 849 modeline bakabilirsiniz. İsviçre malı, metal gövdeli ama bundan dolayı biraz ağır ve gövdesi altıgen şeklinde olduğundan bunun da tutuşu biraz rahatsız. Yedek bulması da nispeten daha zor. Ama kaliteli kalem, bir ömür gider.

Geleyim benim önerim ve en sevdiğim tükenmez kaleme: Parker Jotter. 1954'ten beri üretiliyor. Hatta 50li, 60lı yıllarda geçen dönem film, dizilerine hep koyarlar. Tasarımı sade, mekanizması basit ve sağlam, bir sürü rengi var ya da metal gövdeli modelleri var, fiyatı da ucuz. (20-30 lira) İnce yapısı olduğundan kadınlarınki gibi küçük ellere daha uygun ve bence en önemlisi Parker'ın Quinkflow yedekleri piyasadaki en yumuşak ve dolgun yazan yedekler ve bulunması da kolay. Ben dolma kalemle uzun bir şey yazmayacaksam elim hep Jotter'a gidiyor.

Kalemkutusu bildiğim kadarıyla isim de yazıyor, daha kişisel bir hediye olabilir
  • kaportaci mahmut  (08.02.17 06:45:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.