[]

Carl zeiss 16-70 f/4 vs. Sigma 17-70mm f/2.8-4

İkisinin arasında 1000 TL kadar fiyat farkı var. Seyahat fotoğrafçılığı için hangisini tercih etmeli? Neden?
Makine Sony A6000



 
sabit diyafram normalde iyi bir şey ama f4 değil de f2.8'de olsaydı öyle olurdu :D Burada sigma olan mesela (sallıyorum) 17 ile 35mm arasında f2.8, sonrasında f4 oluyordur minimum. Geniş açıda avantaj.

Fakaaaat, incelemelere bakmak lazım şimdi pek vaktim yok, en açık diyaframda Sigma hayvan gibi vignette (kenarlarda siyahlık) yapıyor da olabilir. Buna bakmak lazım. Eğer öyleyse ve Zeiss'ın f4'ü temizse o öne geçer. (gerçi en geniş halde ve açık diyaframda mesela 17mm f4'te ikisi de biraz vignette yapacaktır bence.)

seyahat fotoğrafçılığı için dediğim şeylere bakmak lazım, aralık aynı gibi zaten.(genişte 1mm bile baya fark eder tabii ama yine de 1000 lira verdirecek şey o değil) Daha geniş aralık (mesela 18-200 vb.) daha iyi iş görür ama optik kalite azalabilir işte.

sigma eğer iş görürse, aradaki 1000-1500 liraya da bi tele lens bulabilseniz mesela?
  • rodriguez2  (07.02.17 20:21:44) 
ilk olarak marka farkı var biri zeiss biri sigma. gerçi zeiss'ın kötü lensi yoktur. bütün serileri üst kalitedir.

sigmanın macro avantajı olabilir. ve bu objektifleri FF makinada kullanmayacaksan
zeiss'ın bütün avantajlarını kullanamayabilirsin. ( sigmanın merkezde keskinliği oldukça iyidir.) bol ışık alan bir yerde ise ve elindeki lensi iyi tanıyorsan. 1-2 adım diyafram kısıp zeiss ile elde edeceğin keskinliği gene elde edebilirsin.

özetle kötü arabanın adamı iyi şöför yapması gibi ortalama lens de öğrenmek için bence daha iyi olur.
  • orpheus  (07.02.17 21:24:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.