[]

İspanya'da araba kiralamak

Bunun için "uluslararası ehliyet" diye bir şey varmış. Bir yıllığına çıkartılıyor (500 tl civarı) da turist olarak gidilen yerlerde kullanılabiliyor. Gerçi bunu istemeyen firmalar da bulduk. Ancak "araba kiralama firmasının kabul etmesinin önemi yok, polis çevirme yaptı mı uluslararası ehliyet yoksa 400-500 euro cezayı keser" duyumları da aldım.

Bunun aslı astarı nedir? Tecrübesi, fikir sahibi olanlar var mı aranızda?

Bir de İspanya'dan Portekiz'e birkaç günlüğüne geçip döneceğiz. Bunun için 50 euro sınır ücreti kesilir yazan firmalar var. Bunun olayı nedir? AB ülkeleri arasında sınır yok, GPS'ten mi belirliyor?

Bu arada TC ehliyetim yok, KKTC ehliyetim var. Türkiye'de ehliyet ücretini ödeyerek sınavsız TC ehliyeti alabiliyorum.

 
ben gayet normal eski ehliyetimle kiraladım yazın hiçbirşey olmadı. uluslararası belge falan sormadı kimse. ayrıca yeni ehliyetler ile uluslararası belge falan alınması gerekmiyor zaten ehliyet geçerli oluyor yurtdışında.


  • t joe  (07.02.17 18:14:03) 
Türkiye ile İspanya arasında ehliyetlerin karşılıklı tanınması ile ilgili bir anlaşma var 2010 yılında imzalanmmış, ona güvenip hareket ettik ve TR ehliyeti ile arabayı sıkıntısız kiraladık. Hatta park cezası bile yedik bir şey olmadı (cezayı paşa paşa ödedik o ayrı).


  • raziel  (07.02.17 18:20:43 ~ 18:21:04) 
Portekiz'de bazı otobanlarda otomatik ödeme sistemi var.
Portekiz plakalı araçlar cihaz olmasa da 1 hafta içinde ödeyebiliyor, diğer ülkelerin araçları sadece ön ödemeli olarak kullanabiliyorlar. Aklında olsun, otomatik yola girip ceza yiyebilirsin.

  • cakabo  (07.02.17 21:14:45) 
Estonya'da internetten araç kiralarken gerekli belgeler arasında talep etmişlerdi, burdan alıp gittik. Sordular mı, Hayır.


  • piotr  (08.02.17 16:46:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.