[]

varlık fonu ne?

okudum ama anlamadım. önemi ne ve neden bu devirler oluyo?
teşekkürler.



 
www.mahfiegilmez.com


cok kabaca, diyelim ki bir miktar birikim yaptin. ama bu birikimi mevcut işinde degerlendiremiyorsun. piyasa ile rekabet etmek ve parani korumak daha da artirmak icin bir alt sirket kuruyorsun ve fazlalik kazancini burada daha serbest kurallarla degerlendirmek istiyorsun. varlik fonlari, günümüz devletleri icin böyle bir işlev görüyor. ama türkiyede durum farkli.

1- türkiye, yaptigi birikimi fazla kazancini koymuyor oraya. zaten yillik 300 milyar dolardan fazla dis borcun var. varlik fonuna aktarilanlar en cok para edecek ve en cok kazandiran devlet iştirakleri.
2- yurtdisindan farkli olarak, varlik fonuna aktarilanlarin hicbirseyi denetlenemiyor. bu kurumlarin kazancini alsa biri eve götürse, dur sen ne yaptin diyemiyorsun. vergi vermiyorlar, kimseye hesap vermiyorlar.
3- bu işin başında yigit bulut var. asıl tehlike o. dolar 1 lira olacak, türkiye cok yakinda emperyalist bir ülke olacak diyen bir arkadasa toplam degeri 200 milyar dolari bulan sirketler grubunu teslim ediyorsun.
  • thewizardofearthsea  (07.02.17 12:25:04) 
başıma bir şey gelir diye yazamıyorum resmen, korkuya bak. kısacası hortum diyelim.


  • dedimmidemedimmi  (07.02.17 12:25:49) 
Rahat satıp yemek adına kurulan bir fon bizim ülkede. Açın koynunda çörek eylenmez demişler o durum işte.


  • gozu acik sevisen yahudi  (07.02.17 13:01:08) 
türkiye cumhuriyteti devletinin, erdoğan ailesinin tapulu malı olduğunun ispatıdır.


  • tchuck  (07.02.17 13:02:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.