[]

hudson nehrine inen uçak vs garuda uçak kazası

biraz önce nat geo'da uçak kazası raporunda garuda 421 sefer sayılı uçak kazasını işlediler. uçağın yağmur bulutunun içindeyken aşırı dolu yağışı nedeniyle motorları duruyor ve 310 km hızla nehre iniyor. kazada sadece bir kişi ölüyor.

kazayla ilgili google'a baktığım zaman çok fazla bilgi bulamadım. hudson'a inen uçak daha yeni havalanmıştı ve hızı yüksek değildi. tabii ki pilot zor bi şeyi başardı ama bütün dünyada olay oldu. oysa ki garuda 421'de şartlar daha kötüydü ve pilot imkansızı başarmış resmen. neden hudson kazasına belgeseller, filmler çekildi de bu garuda kazasını ilk defa duyuyoruz.

en.wikipedia.org

 
Birkac gundur tekrar ucak kazasi raporuna sardim ben de. Hatta su Hudson'a inen pilotun filmi cikmisti Sully, onu izledim gecenlerde. Garuda'yi duymamistim ben de. Bir bakayim, tesekkurler. Ilginc gercekten duyulmamasi.

Fakat Hudson yani kocaman bir sehrin dibi, ve sehirde bir yere carpip/dusup daha buyuk bir facia cikartmadigi icin belki bu kadar olay olmustur.
  • yuzır  (07.02.17 01:06:15) 
birisi amerika birisi endonezya havayolu. hollywood kaçırmaz böyle fırsatları.

birde amerikalıların her şeylerini abartma huyları da var gibi sanki. olayı küçümsediğimden değil sadece ben merkezli yaklaşımlarından.
  • gliderpilot  (07.02.17 01:12:16) 
Abi kalkışta motora kuş kaçması, o da çok çok pis bi durum. Full yakıt tankı, yükselemesen kabooom. Endonezler de sağlam pilotlarmış. Helal.


  • kargn  (07.02.17 01:18:48) 
bi de gimli glider vakası var. hudson'un olayı pilotun efsane konusması ve goruntuler biraz da.


  • galandar kostumu  (07.02.17 01:23:57) 
hudson'da tam 24 dk'da uçaktaki herkes kurtarılmış. bu detay da önemli.


  • tutmayın küçük enişteyi, salıverin gitsin  (07.02.17 01:26:46) 
Hi bir de @tutmayin kucuk enisteyi'nin dedigi de dogru. Hatta hava kosullarindan dolayi vs kurtarildi kurtarildi yoksa soguktan olecekler durumu varmis.

Bir de 24 dakikada kurtarildi deyince aklima geldi. Amerikalilar herhalde cok birlik beraberlik insani degillerse demek, bu insanlarin kurtarilmasi icin o caba, insanlarin o an hala birbirine destek oluyor olmasi vs de cok dikkat cekmis. Yani birlik olma acisindan da Amerika icin nadir zamanlardan oldugu icin olabilir. Duygulandilarsa zaar :,)
  • yuzır  (07.02.17 01:36:08 ~ 01:36:37) 
Uçağın düşecek bile olsa doğru zamanda doğru yerde olacaksın. Hiç ölen olmaması önemli bir ayrıntı tabi ama daha önemlisi kaptanın beyaz ve abd vatandaşı olması ve olayın new york'un göbeğinde gerçekleşmesi olabilir. Uçağı şehrin ortasına düşürmemek maharet değil, bu zaten her pilotun önceliğidir.
Endonezyalılar ilgili wiki sayfasında "pilot" ve "copilot" olarak anılıyorlar, belki işten de atılmışlardır.

  • mikro patlama  (07.02.17 01:40:06) 
@yuzır yuh amma salladın. birlik beraberlikle ne alakası var. böyle bir zamanda herkes herkese yardım ediyor. abarttınız iyice bu işi.

hudson nehrine inen uçak muhtemelen şehirde bir yere düşecekti ve daha büyük facia olacaktı. onun için de daha ses getirmiş olabilir. uçaktan kurtarma görüntüleri canlı verildi falan. medyanın önünde gerçekleştiği için daha fazla haber yapılabildi. endonezya sineması da film yapsın tutan mı var?
  • cekilmis gayfe  (07.02.17 10:11:03) 
bizde akşam onu düşündük adam ne zor koşullarla uğraşmış. muhtemelen endonezya uçağı olduğu için. pilot Amerikalı falan olsaydı çekilirdi.


  • yue  (07.02.17 10:30:59) 
@cekilmis gayfe ben soylemiyorum, isim gucum yok bunu mu sallayacagim, filmde bahsediyordu


  • yuzır  (07.02.17 12:56:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.