[]

Mühendis iş bulma sorusu

kız arkadaşım türkiye'deki iyi üniversitelerin birinden elektrik-elektronik müh. mezunu. mezun olduktan sonra iki sene burada bi işte çalışıp avrupa'ya gitmiş. 4 senedir de orada bilinen büyük bir firmada iyi denilebilecek bir maaşa çalışıyor. tabii gideli çok olmuş, buraların şimdiki iş durumunu bilmediğinden tam olmasa da en azından hak ettiğine yakın bir iş bulabilir mi diye merak ediyor. (sadece ücret de değil, insani şartlar, profosyonel ortam vb) gideli bayağı olduğundan kontağı da pek kalmamış. benim de konuyla hiç alakam olmadığından size danışayım dedim. ne dersiniz? piyasa nasıl?

not 1: yüksek/masterı yok. onun dışında cv'si bayağı iyi.
not 2: Lütfen gelmesin demeyin :) biz de biliyoruz onu. yalnız gelecek planlamamız açısından bu verilere de ihtiyacımız var.

not 3: yaptığım iş mühendislikten çok business demişti bana. bildiğin beyaz yaka işte sanırım

teşekkür ederim şimdiden. nokta atışına istanbul'da bi bira bile ısmarlayabilirim isterse (:

 
saha çalışanı ise(saha derken evrak değilde işin içinde) bulma ihtimali var.
ama bulamama ihtimali daha yüksek.

İş değil insani şartlarda/istediği gibi iş diyorum tabi.
  • basond  (06.02.17 21:46:41) 
"gelmesin" diyemiyorsak; "hak ettiğine yakın bir iş bulamaz" dersek ne olacak? merak ettim...

iş elbet bulur; tam olarak ne yaptığı, ne istediği ile alakalı değişiklik gösterecektir. buraya gelmeden kariyer.net vs yerlerde istediği türden işlere baksın, hatta başvursun az çok fikri olur.
  • late viper  (06.02.17 22:04:59 ~ 22:05:22) 
is bulur ama insani sartlarda bulamama ihtimali cok yuksek. siemens/ ge / astaldi gibi firmalar olabilir. turk sirketler icin ozellikle, zor. ikisini de deneyimlemis biri olarak; ozellikle avrupa'da -hele hele de almanya, avusturya, fransa gibi ulkelerde - calisip turkiye'ye donen biri 'bence' ciddi anlamda 'insani sartlar' bakimindan zorlanacaktir. en basitinden yillik iznin 14 gun olmasi bile ciddi sikinti yaratir.


  • kassiopeia  (07.02.17 00:17:39) 
bu arada kadin muhendis oldugu icin turkiye'de kariyer basamaklarinda baya yavas cikacaktir, onu da eklemek lazim.


  • kassiopeia  (07.02.17 00:45:26) 
5-6 bine başlar diyen olmuş yukarıda ama bu koşul sadece kurumsal firmalarda cuk oturan bir pozisyon denk gelirse olur.

kalifiye ise iş bulur onda sıkıntı yok
  • technicalte  (07.02.17 00:56:31) 
5-6bin cok dusuk bi maas bu arada. en asago 7-8 binle baslar.


  • galandar kostumu  (07.02.17 01:25:37) 
5-6bin para mı lan, savunma sanayi, tübitak'ta falan yeni mezun o paralara işe başlıyor.


  • bobinhoo  (07.02.17 13:37:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.