[]

Muhasebe Dersi

Arkadaşlar KPSS'ye hazırlanıyorum ilk defa. Üniversitede muhasebe dersi hiç görmedim desem yeridir. Dershanede, hoca 0'dan başlayarak hiç bilmeyenler için bile çok iyi anlattı. Anladım ama soru çözmeyince unuttum. Bu ders bana çok yabancı geliyor. Hiçbir dersle bağdaştıramıyorum, sanki yabancı bir dil öğreniyorumuşum gibi geliyor. Sınava da az bir süre kaldı. Size soracağım şey çıkmış sorular üzerinen ezber yapsam doğru olur mu? Zaten dersin katsayısı yakın zamanda düştüğü için çok yüksek bir net hedeflemiyorum. O yüzden çıkmış sorular üzerinen ezber yapsam, sözel konulara ağırlık versem olur mu veya muhasebeyi hiç bilmeyen biri başka nasıl çalışabilir?




 
çıkmış sorular üzerinden ezber yapman hiç biişe yaramaz. soruda tek bi kelimeyi ya da rakamı değiştirdiği an aynı sorunun cevabında bambaşka hesaplar kullanılmaya başlar.

kusura bakma ama oturup çalışmaktan başka çare yok.

maliyet muhasebesine vs girme.

borçlu alacaklı taraf nedir, hangi hesap nerede yer alır, hesabın alacak kalanı/borç kalanı vermesi nedir, bunları öğren. sonra zaten mutlaka soru gelen konular var. onlara yoğunlaş. mesela ind kdv/hsp kdv, finansal analiz/mali tablolar (cari oran vs), muhasebe ilkeleri, yabancı para alım satım sonrası kar/zarar gibi...

ferhat yıldız ve abakus öneririm ama dersane hocasından öğrenemediysen bunlar ne kadar yararlı olur bilemiyorum.

ve gaz vermek için değil ciddi olarak söylüyorum muhasebenin temel mantığını anlamak o kadar zor değil. o temeli oturttuktan sonra en az 10 15 soru çözememen için hiç bi sebep yok. ama ezber yapayım gireyim dersen öyle basit hatalarla yanlış cevaplarsın ki yaptığın netler de gider.
  • elorelia  (06.02.17 20:32:59) 
4 ayda muhasebe 4defa bitirilir. ben ferhat yıldız dan çalışmıştım tavsiye ederim. Disiplinli çalışmayla 40 ta 30 yaparsın


  • 1965  (06.02.17 20:58:03) 
Elimde zaten Ferhat Yıldız çıkmış sorular var. Orada soruların çözümünde de konuya az çok değiniyor. Çıkmış soru üzerinden derken onu kasdetmiştim.


  • bozkurtapartmani  (06.02.17 21:00:53) 
Sağolun arkadaşlar. Youtube'da 25 videoluk muhasebe dersi buldum, onu izleyim diyorum.


  • bozkurtapartmani  (06.02.17 22:47:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.