[]

Uzun süreli açlık sonrası yemek yemek

Bir yazı okudum. Ciddi anlamda uzun süreli açlık ya da çok kısıtlı beslenme (Sava şartları, nazilerin toplama kampı vs.) süresince vücut metabolizması buna ayak uyduruyormuş, bu süreç sonrası ani gıda-sıvı alımının vücudun elektrolit dengesini daha da bozacağı yazıyordu. Bu durumda doğru beslenme şekli nasıl olmalıdır?




 
www.who.int

unicef, who tarzı yerlerin bunun hakkında belgeseli vardır diye düşünüyorum. onlara bakabilirsin. afrikadaki çocukları aylarca sıvılarla besliyorlar sanırım.
  • glamdr1ng  (06.02.17 18:18:57) 
belgesellerde falan satır aralarında vardır, toplama kamplarından kurtulan bazı insanlar açlıktan yemeklere saldırıp yedikten sonra hayatlarını kaybetmişler çünkü mideye fazla yemek alımı belli bir sürenin sonunda mevcut koşullara uyum sağlamış vücudu ve sindirim sistemini şoka uğratmak demek oluyor, zaten vücut bu tarz durumlarda kendini korumak için yedikten sonra direkt kusturuyor ama yine de ölen çok sayıda insan var. tedavisi için ise fikir vermesi açısından:

"Starving patients can be treated, but this must be done cautiously to avoid refeeding syndrome.[13] Rest and warmth must be provided and maintained. Small sips of water mixed with glucose should be given in regular intervals. Fruit juices can also be given. Later, food can be given gradually in small quantities. The quantity of food can be increased over time. Proteins may be administered intravenously to raise the level of serum proteins.[14]"
  • narudocko  (06.02.17 19:27:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.