[]

bilgisayarın fanı ve pil

bilgisayarım sony vaio model, 5 yıl önce falan almıştım. memnunum ama pilinin değişmesi lazım çünkü ölmüş artık bir de tek sorunumuz çalışırken aşırı sesli olması. bunun sebebi fanının temizlenme ihtiyacından mıdır? yoksa tamamen değişmesi mi gerekir?

www.youtube.com

şöyle bir video buldum, ayrıntılı olarak bilgisayarın nasıl içinin açılacağı ve fanın temizleneceğini gösteriyor. eğer bu ses tozdan kaynaklanıyorsa, risk alıp temizleyeceğim kendim. bir de n11'de bilgisayarın modelinde bir pil satılıyor, güvenilir midir? alınır mı sizce?

urun.gittigidiyor.com

 
pili değiştir reis.
fanı bir temizlettir. yağlattır.
işlemcinin macunun değiştir.
bir de ssd taktir.
ram 4 ise 6 ya da 8 yap.
uc git :)
  • kingcyrax  (06.02.17 16:20:23) 
garantisi yoksa ve bozmayacağından eminsen, elin yatkınsa böyle şeylere aç temizle bir şey olmaz. sesin sebebi olabilir evet. bozuksa da internette bul uygun fanı ve kendin değiştir. yapamam diyorsan da servise ver.

şu an yazdığım laptop da 8 yıllık bir vaio. fanında kronik sorun vardı, kısa süre sonra bozulmuştu. sony ücretsiz değişim sunuyordu o seride ama farkettiğimde çok geçti ve zaten yurtdışından alınmaydı büyük ihtimalle olmazdı. fanı değiştirdim kısacası 200 liraya. orijinal pili can sıkıcı derecede ölünce internetten aldığım bir muadil pili sanırım 4-5 yıldır kullanıyorum. halen yarım saat falan götürüyor kendi başına. hiçbir sorun da çıkarmadı şimdiye kadar. hatta orijinalinden daha uzun dayandı sanırım. bir de ssd taktım kendim 2014 yazında. hız, açılış kapanış süresi vs. farketti. gerçi açılış süresi sanırım biraz uzadı bu 2,5 yılda ama iyi yine de. ssd'yi ben de tavsiye ediyorum yani...
  • kisa bisey olsun istemistim  (06.02.17 18:43:46 ~ 18:48:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.