[]

erasmus iskandinavya- lund vs aalto vs dtu

kış dönemi bu yerlere giden varsa tecrübelerini dinleyebilirim. tercihlerim, kth-chalmers-lund-aalto-dtu olacak, ama ilk ilki master gönderdiği için olmayabilir.

kış abartıldığı kadar kötü mü? soğukla ve karanlıkla derdim yok :)


 
Bizzat gitmiş değilim ancak gidip gelenleri çok dinledim; mesela Finlandiya'nın iki şehri Oulu ve Helsinki arasında dahi ciddi sıcaklık farkları oluyordu. Türkiye'den giden biri olarak alışma süreci sancılı olabillir, çünkü yıllardır alışık olduğunuz bir gün algınız olacak. Fakat soğuk ve karanlık sizin için sorun değilse, bunları dezavantaj olarak düşünmeyin.

Bir diğer konu da, soğuğa karşı bildiğiniz önlemlerden farklı olarak hareket etmeniz gerekebiliyor. Buradan götürdüğü montlarını valizlerinden dahi çıkartmadan yalıtımlı o acayip montlardan almak için nakit arayışında olan çok arkadaşım mevcuttu.

Genel olarak İskandinav ülkeleri birbirine benzer diye tahmin ediyorum açıkçası :)
  • tel tokasini duzelten samuray  (06.02.17 15:11:57) 
bence aralarında fark yok.


  • kurnaz  (06.02.17 16:29:03) 
Bölümün ne bilmiyorum ama Lund çok iyi okul, kışı da KTH ve Chalmers'a göre daha rahat geçer güneyde olduğu için. Lund'dan Stockholm'e gezmeye gittiğimde bariz daha sert bir kışla karşılaşmıştım. Karanlık da benzer şekilde Lund'da pek sorun değilken Stockholm'de sorun olabilir.


  • cinsi kisi  (06.02.17 16:38:07) 
norveç ve finlandiya'ya gitmediğim için pek fikrim yok ama okul seçme durumunda kalsam isveç ve danimarka'daki okullar arasında kalıp muhtemelen lund üniversitesini seçerdim. özellikle sosyal bilimler alanında okuyorsam direkt lund'u tercih ederdim. lund ve dtu arasında sosyal hayat ve iklim açısından çok bariz farklar olduğunu sanmıyorum. hangi şehir, ülke sana daha çok hitap ediyorsa onu seçebilirsin.

hava da sanıldığı ya da söylendiği kadar kötü etkilemiyor. kat kat giyinerek, bere-eldiven takarak çözülüyor. ben mesela burada 2 dakika yol yürüyüp ıslanınca söylenirdim. erasmustayken ulaşımı yağmur, rüzgara aldırış etmeden 20-25 dakika bisikletle sağlıyordum. 1 hafta sonra kışa ve diğer durumlara alışılıyor kısaca.
  • ontheroad  (06.02.17 16:42:52) 
bölüm endüstri müh., hali hazırda zaten viyana' da okuyorum, o neden soğuğa az çok alışkınız :D
lund- aalto-dtu-tum-tampere olarak başvurdum bakalım, hayırlısı :d

  • VickVickyVale  (06.02.17 17:10:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.