[]

Solidworks vs Catia

Merhaba, Boğaziçi Üniversitesi makine mühenisliği 2.sınıf öğrencisiyim. Geçen sene teknik çizime giriş dersi aldım orada da çok temel bir solidworks eğitimi aldık elle çizimin dışında. Kendimi geliştirmek için bir CAD programı öğrenmek istiyorum. Solidworks mü daha mantıklı olur Catia mı?




 
boğaziçinde okuyan birinin solid kullanilan bir yerde çalışacağını dusunmuyorum.

sen catia öğren.
  • blue eyes white dragon  (06.02.17 12:42:31) 
başladığın programı ilerletmende fayda var. bu iki programdan birini iyi düzeyde bilirsen öbürünü kısa sürede gayet güzel öğrenmen mümkün.

solid ile başladın, solid öğren. sonra 1-2 hafta kasar catia da öğrenirsin.
  • babilbaligi  (06.02.17 13:58:53) 
İkisi de. Çalışacağın yerin hangi programı kullandığını bilemezsin. Bi bakmışsın Siemens NX kullanıyorlar, bu iki program da elinde patlar.


  • dissendium  (06.02.17 14:11:07) 
@blueeyes

solid ile catia arasında ciddi fark yok, ben ikisini de biliyorum bir alman otomotiv şirketinde birini, öbüründe diğerini kullandık. direk kafadan endüstrinin %40 ını elemek saçma. mesela bir jpl projesi yaptık 2 sene önce solidworkste.

birinden birini iyi biliyorsanız diğerine geçiş kolay olur. endüstriden endüstriye değişiyor kullanım oranı. catia daha yaygın ama solidworks daha kullanışlı bence. catia ile başlayın derim.
  • kurnaz  (06.02.17 16:13:08 ~ 16:14:14) 
@krem

türkiyeyi bilmiyorum ama sadece almanya geneli değil bu avrupa ve usa geneli. solidworksten bir uzaklaşma var ama şu anda kullanan şirket 10 sene daha kullanır. zaten elemanları onu biliyor niye değiştirsin?
  • kurnaz  (06.02.17 17:21:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.