[]

İşverenin İhbar Süresi Kullandırtmaması Hakkı Var mı?

Merhaba,

2 yıl 4 aydır çalıştığım şirketten ayrılma durumum var. Ben 1 ay sonra istifa etmeyi düşünüyorum. 6 haftalık ihbar sürem ile birlikte, toplamda 2.5 ay sonra iş yerinden ayrılmış olacağım ki bu benim istediğim bir durum. 2.5 ay doldurmam gerekiyor (SGK süresi doldurmam gereken başka bir iş için bu gerekli)

Şimdi soru şu. Ben istifa etsem. İstifa dilekçemde, ihbar süreme uyacağımı belirtsem. Ama işveren bana derse ki, "ihbar kullanmanı ve bizim hakkımızı korumanı istemiyoruz. Şimdi gidebilirsin." dese, ortada kalırım. Bunu deme hakları var mı? Bunu deme hakları var ise, kullanabileceklerini düşünüyorum. Çünkü onlar adına direkt yaptığım bir iş yok. Danışman olarak çalışıyorum.

Ayrıca maaşım asgariden gösteriliyor. Bu durumda para vermeleri gerekiyorsa da, bunu asgari ücret üzerinden ödeyecekler, öyle değil mi?

 
o zaman bekle, sureyi doldurunca istifa et. boyle bir haklari olabilir.


  • idexo  (06.02.17 12:30:43) 
Adam paranı verip gönderebilir.

Eline para geçer ama sgk'ndan olursun.

Bekle sonra istifa et.
  • paranoyak kedi  (06.02.17 12:32:06 ~ 12:32:17) 
bahsettiğiniz konu biraz yoruma açık bir konu.

bana göre siz ihbar sürenizi ve bu süre sonunda iş akdinizi feshedeceğiniz tarihi belirtiyorsunuz. bu durumda sizin iş akdinizi fesih tarihiniz belli. bu süre dolmaksızın işveren sizi işten çıkaramaz, çıkarırsa kıdem ve ihbar tazminatı ödemesi gerekir. ama dediğim gibi bu husus biraz yoruma açık.

bunun yerine benim size tavsiyem bekleyin, şayet maaşınızın daha yüksek olduğunu ispat araçlarınız varsa ( banka, mesleğinize bağlı maaş ortalaması ya da tanık gibi ) işi bırakmak istediğiniz gün, sigırta primlerinizin asgari ücret üzerinden yatırılması sebebiyle iş akdinizi haklı nedenle feshedebilirsiniz.
  • arma aski  (06.02.17 12:48:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.