[]

Valla ben artık kafayı yiyeceğim!

Durumu olduğu gibi yazıyorum, azıcık uzun olacak ama içimi dökmezsem cidden kafayı yiyeceğim. Çok saçma biliyorum gerizekalıyım ama içim yanıyo abi.

Şimdi bu "hayvanın başkanı"yla biz aslında 6 senelik arkadaşız. Her zor zamanımda bir alo dediğimde yardımıma koşmuştur. İstanbulda üniversite okurken taşınacağım zaman hep gelip arabasıyla taşımıştır eşyalarımı. Ben başka bir şehre ailemin yanına gitmiştim bir kaç sene boyunca ne zaman istanbula bir işim olsa hep o çözmüştür. Yani aslında adamın kralıdır, şimdi arkasından sallıyormuşum gibi olmasın, iyiliğine iyidir.

Neyse geçtiğimiz nisan ayında ben istanbulda çalışırken yine taşınma durumum oldu ve ben yine onu aradım. Kardo dedim malum konu ya rica etsem.. Ne ricası saçmalama gelirim tabi dedi ve yine işimi halletti.

Bu arada yeni taşındığım yer onun evine yakındı o yüzden arada araşıyorduk akşamları çay içiyorduk falan. Hatta ben ona kardo ne zaman arasam koşuyosun sağol valla dediğimde, kızım senin ailen yok burada, arkadaş olarak boynumuzun borcu sana yardımcı olmak diyordu kurban olduğumun salağı :..( (hayır ağlamıyorum şu an)

Gel zaman git zaman bu akşam buluşmaları sıklaşmaya ve her akşam görüşmeye başladık. Ben ailemi özlediğim zaman beni teyzesine götürüyordu, teyzesinin anaçlığı, kuzenlerinin kafa dengi olması falan bana baya iyi geliyordu. Teyzesi, kuzenleri falanda bizi birbirimize yakıştırıyorlar, sevgili olsanıza siz diyorlardı ama ikimizde yok be ne alaka arkadaşız valla diyorduk. Harbiden de arkadaştık.

Aradan zaman geçti biz ne olduğunu anlamadan 10 temmuzda sevgili olduk. Çokta iyi olduk. Her şey çok güzeldi. İkimizde şaşırıyorduk hislerimize, cidden birbirimize çok değer veriyor, çok seviyorduk. Birimiz aç olsa diğerimizin boğazından lokma geçmeyecek kadar (burada harbiden ciddiyim)..

Sonra onun isteğiyle eylülde annelerimizi tanıştırdık, ben her ne kadar erken desem de, zaten 6 yıldır arkadaşız erken merken değil dedi. Sevdiler birbirlerini, tam kafa dengi çıktılar.

Tabi arada sırada tartışıyorduk ama öyle büyük şeyler değildi. Ekimde nişanlanmaya karar verdik. Kıyafetlerimize kadar sipariş verdik, ama bir akşam benimle konuşmak istediğini söyledi.

Son bir haftada biraz fazla tartıştığımızı ve benim bazı davranışlarımdan dolayı nişan olayını ertelemek istediğini söyledi. Anlattığına göre, sofradan kalkarken tabağını da kaldırır mısın demem, bir tartışmamızın ardından gömleğimi ütülesene dediğinde kendin ütüle demem gibi şeyler kafasında soru işaretleri oluşmasına neden olmuş.

Tamam dedim nişanlanmayalım hatta ayrılalım. Ulan nasıl fena oldum anlatamam ciğerim söküldü resmen o an ayrılalım demekten başka bir şey aklıma gelmedi, çünkü söylediği şeyler çok mantıksız geldi. Ben ayrılmak istemiyorum sadece bir süre görüşmeyelim dedi.

Bir hafta görüşmedik. Sonra ben dayanamadım aradım. ne yapıyoruz bu olanlar çok saçma diye. Görüşmeye başladık. Nişan olayından hiç bahsetmedik, ailelere de işlerimizi ayarlayamadık dedik. Tabi ki ben çok kırgındım, görüşmeye başlayalım diyen ben olmama rağmen yinede kırgınlığım bir süre geçmedi. Her tartışmada nişanı erteleyelim dediğin için bu ilişkiyi zedeleyen sensin dedim ona. Ki hala da öyle olduğunu düşünüyorum.

Sonrasında aramız baya düzeldi yine birbirimiz için geberme modlarına girdik. Ya aramızdaki sevgiyi nasıl anlatayım bilemiyorum. Şu güldür güldürde karısına çok aşık adam vardıya hani karısı damperli gamyooon dediğinde karısına deli gibi sarılan adam varya, işte onun gibi deliydik birbirimize. Her tartışmadan sonra hayvan gibi sarılırdık birbirimize.

Sonra bir kere daha büyük tartışma yaşadık yine bir süre görüşmeyelim dedi. Nefret ediyordum öyle demesinden. Bana bir saat ulaşamayınca ortalığı velveleye veren adam nasıl beni bir hafta aramaz diyordum, aklım almıyordu. Ve bir haftanın ardından yine ben aradım. Uzun uzun konuştuk, seni benden başka bu kadar sevecek birini biliyosan git dedim. Sana çok kızgınım bir haftadır sana sarılamadım, öpemedim, kokunu içime çekemedim. Bir daha buna neden olma dedi bana.

Barıştık ama ben hep "bir süre görüşmeyelim" dememesi konusunda onu uyardım. Defalarca en nefret ettiğim şeyin bu olduğunu anlatmaya çalıştım.Ne olursa olsun konuşarak çözelim diye defalarca tekrar ettim. Söz verdi bir daha söylemeyeceğim dedi.

Bu arada bir gün ben ona bir sebepten trip yapıyordum. Bir de başım çok ağrıyordu, o yüzden oturduğumuz yerden erken kalkıp eve gitmek istediğimi söyledim. Beni eve bırakırken yüzümü ellerinin arasına alıp, sen normalde benim yanımdan erken kalkmak istemezsin ne oluyor dedi bana. Yok bi şey dedim. Bak dedi eğer benden ayrılmak falan istiyorsan bil ki bu benim sonum olur, bir daha da toparlanamam dedi. Ondan ayrılmak istediğimi falan sandı galiba. Sonraki bir kaç gün nasıl iyi nasıl iyi bir dediğimi iki etmiyor falan. Hatta mart sonunda nişanlanmak için karar aldık, annesi annemi aradı tarih kararlaştırdılar falan.

Temmuzda da düğün yapalım diye konuştuk. Beyaz eşya baktık, ev baktık, uzun uzun ev mi alalım kiraya mı çıkalım diye konuştuk. Bu olaylar bir aydan fazla sürdü böyle. her şey çok güzeldi (tadı damağımda kaldı:...( Yılbaşında ne yapalım diye konuşurken, extrem bir şey yapmayalım ben yılbaşında sana evlenme teklif edicem dedi. İnternetten yüzük bile baktık. Burada şunu belirtmek isterim ki hiç bir zaman bir şey istemedim. Her şeyin en ölçülüsü en bütçesine uygun olanı konusunda ben ısrarcı oldum. Hatta tektaş için ucuz yollu bir şey almasını istedim, çünkü maddi değeri değil manevi değeri yeterdi bana ve zaten zor durumda satmaya kalksan beş para etmiyordu.

Ama yılbaşında bana evlenme teklifi etmedi. Sormadım neden diye, parası olmadığından dolayı etmemesi imkansızdı, hemde zaten ucuz bir şey alacağız diye kararlaştırmıştık.

Sonra 2017 nin ertesi günü çalıştığım tiyatro battı. İşsiz kaldım. Oyunlarımız iptal oldu. Bir iki yere bakındım ama sezon ortasında oyuncu arayan tiyatro bulmam imkansız diye mecburen sezon sonuna kadar mersindeki ailemin yanına gitmeye karar verdim. Hem de nişan, düğün hazırlıkları için iyi oldu diye bile düşündüm. Konuştuk ağlaştık, karar verdik. Nasıl olsa haziranda evlendiğimizde dönücem diye avuttuk kendimizi.

Ben 10 ocak a bilet aldım. Mersine geldim. Geldiğimin ilk üç günü çok kötü geçti. Hem işsizlik, hem tiyatrodan sahneden sezon sonuna kadar ayrı kalacak olmak hem de ve en büyüğü ondan ayrı kalacak olmak düşüncesi o kadar etkiledi ki beni. Telefonda biraz tartıştık ve ben bir şey sormak istediğimi söyledim. Yaklaşık 6 ay ayrı kalacağız, neden ufakta olsa bir yüzük takıp, ne olur ne olmaz simgesel de olsa bizi bağlamadın dedim. Tektaş değil sadece istedim ki herkes bilsin benim bir sevgilim var.

Bana verdiği cevap: Ne yazık ki yapamıyorum dedi. Çok istiyorum ama senin bazı davranışların aklıma geldikçe sana evlenme teklifi edemiyorum dedi. Kendimi sıkışmış hissediyorum sanki temmuzda evlenmek zorundaymışız gibi hissediyorum dedi.

Elim ayağım buz kesti. Nasıl ya dedim, sen değil miydin beni terk edersen bu benim sonum olur diyen adam. Ki kaldı ki evlenme olayını ortaya atan sen, uzatmayıp en kısa zamanda evlenelim diyen sen, ailelerin bir an önce tanışmasını isteyen sen, Her fırsatta evlenip evimizde yemek yiyip film izlesek keşke diyen sen. Evlilik olayı aklımda bile yokken aklıma sokan sen. Şimdi bu ne demek dedim.

Ve ne dedi sizce.."Bir süre görüşmeyelim".

Ondan sonrasını hatırlamıyorum. O cümleyi duyduktan sonra açtım ağzımı yumdum gözümü. Bir ara şöyle bir şey söyledi bana, haftalar önce sana balık alalım da bir arkadaşımızda balık yapalım demiştim, sende olmaz demiştin. Onu hatırladıkça beni sevmediğini bana değer vermediğini düşündüm dedi. En son bas bas bağırarak telefonu kapattığımı ve başımı gidip musluğun altına soktuğumu hatırlıyorum.

(Balık yapalım dediği arkadaşımız kankamız ama iki çocuğu var ve o gün evine temizlikçi gelmişti, ayrıca evinde balık yapılmasından çok hoşnut değil. Mecburen dışarda yeriz ya diyerek geçiştirmiştim.)

Sonra ertesi gün hızımı alamadığım için birkaç kere aradım ama açmadı, mesaj attım cevap dahi vermedi. Bende numarasını sildim, instagramdan fotolarımızı kaldırdım. Facebooktan da sildim. 25 gündür de aramadı. Bende aramadım. En yakın arkadaşlarımızla bile görüşmemiş. Facebook ve İnstagramını kapatmış.

Gün içinde telefonumu doksan bin kere kontrol ediyorum.

İlk hafta annemde ablamda bekle biraz, o da insan biraz kafasını toplasın diyorlardı. Ama artık unut ve hayatına bak diyorlar. Ve en acısı da ailemde dahil herkes, şimdi bu kadar küçük olayları takan adam yarın öbür gün daha büyük şeyleri tolore edemez diyor.

Kimseyi takmıyorum ama ailemin, o çok sevdikleri adam için artık böyle düşünmeleri çok koyuyor. Ablam artık saygı duyulacak bir kişi değil benim gözümde dedikçe içim acıyor. Anlatamıyorum derdimi hayır diyorum o bu cümleleri hak etmiyor. Bilmiyorsunuz onun nasıl iyi biri olduğunu nasıl beni sevdiğini bilmiyorsunuz. Annem her şey ortada işte seven adam nasıl dayanır bu kadar zaman diyor. Cevap veremiyorum.

Harbiden lan. Geberesice nasıl dayanıyor. Cidden bitti mi yani. Bir ayrılık konuşması yapaydı bari. Belkide böylesi daha iyi ve evlenseydik her şey bombok olacaktı ama şu an kalbim de beynimde bunu kabul edemiyor.

Sabahlara kadar uyuyamıyorum. Sabahta uyuyamıyorum. Hiç uyuyamıyorum. Gözlerimin altı fethullah gülen gibi oldu. Sabaha kadar sigara içmekten dolayı muhtemelen ciğerlerim ilkokuldaki sigara içen/içmeyen fotolarındaki içen adamın ki gibi simsiyah oldu. Hiç bir yere sığamıyorum.

Bütün arkadaşlarım istanbulda. Böyle yüzyüze dert anlatacağım kimsede yok burda. Çiçeklerle konuşuyorum, yemin ederim dün patlıcanla konuştum. O çok severdi patlıcan.

Neyse biraz rahatladım içimi dökünce. Buraya kadar okuduysanız sağ olun. Bana bir akıl verin demiyorum ama merak ettiğim bir şey var. Bu kadar çabuk biter mi bu .mınakoduğumun aşkı!

 
paragraf diye bir icat var, yazıyla aynı tarihe dayanır kullanılmaya başlanması.

ücretsiz. deneyin lütfen.
  • filteria  (05.02.17 23:39:54) 
Bu tuğla gibi yazıyı sabırla okuduğum için kendime inanamıyorum! Eski sabrımı geri kazanıyorum demek. Paragraf denen şey ne güzel bir şeydir oysa.

Bitmiş bile, bu kadar çabuğu mu kalmış. Geçmiş olsun.
  • devilred  (05.02.17 23:40:24 ~ 23:40:54) 
Ya içimi dökme telaşıyla yazdım. Yazdıkça içim açıldı, paragraf maragraf aklıma gelmedi. De da ları ayrı yazdığıma bile şaşırıyorum şu an :(


  • kederlihomeless  (05.02.17 23:47:09) 
Hepsini ayrı yazmamışsın zaten, şaşırma :)


  • devilred  (05.02.17 23:49:05) 
1- Ailen haklı.
2- Yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır. Kendine değer veriyorsan bu adamla işin olmasın.
Ararsa açma telefonu. Ferit gibi kapında yatsa, çatıdan atlasa dönme.
  • dijalli  (05.02.17 23:51:05) 
azmettim. okudum.

bu aşk değil...

sevgilinizin iyi insan olması ve ilişkide size iyi davranması farklı şeylerdir. evet sevgiliniz iyi ve yardimsever bir insan anlaşıldığı kadarıyla. ama bu sizi uzmedigi, sorumluluk üstlendiği, verdiği sözleri tuttuğu ve toleranslı biri olduğu anlamına gelmiyor.
dolayısıyla annenize ve ablanıza katiliyorum. bir anne olarak dünyanın en iyi insanı benim de evladimi gözü yaşlı bıraksa ben de tepki gösteririm.
hem sizi sevdiginizi soylutor; hem de incir çekirdeğini doldurmayacak problemler yüzünden uzlaşmayı beceremiyor. tek çözüm cümlesi "ayrı kalalim"

bu hayat ne kadar zor; daha ikili ilişkinizi tolere edemeyen bir adamın karşılaştığı ilk zorlukta kaçamayacağı ne belli?
maddi sıkıntılar yaşayabilir, dolandirilabilir, ağır hastalık yasayabilir, evladinizla sınanabilirsiniz. bunların hepsi yarın hepimizin başına gelebilecek seyler.
ve nisanliniz size "balık yemeye gitmedik demek beni sevmiyorsun" diyor.

kusura bakmayın ama bakan göre kendisi sevmeyi de sevilmeyi de becerememiş. şimdiden bitmesi hayriniza olmuş. bir insanın iyi adam olması iyi sevgili iyi koca iyi baba olması anlamına gelmez! bunu unutmayın.

geçmiş olsun.
  • strawberry first  (05.02.17 23:57:08) 
zannedersem adamın altından çükü filan var. yoksa her tartışmada görüşmeyelim diyen, sürekli ciddi adımlar atımaya başlayıp yarı yoldan dönen adamı hala savunmana anlam veremedim.


  • elorelia  (06.02.17 00:09:28) 
ilk kez böyle duvar gibi bir duyuruyu saydırıp geçmek yerine oturup okudum.

cevap veriyorum, hayır.

bu gel git durumları da zaten "aşk" şeyine çok uymayan şeyler olmuş. orada bir sıkıntı varmış yani belli ki.
  • naberabi  (06.02.17 00:09:44) 
Erkek olarak çocuğu iyi anladığımı düşünüyorum. Sende yazdıklarından anladığım kadarıyla özgürüm tribi var. Allah yardımcınız olsun diyeceğim eğer inanıyorsanız inanmıyorsanız kolay gelsin. Çocuğu tutuyorum ben.


  • EXXE01  (06.02.17 00:13:57) 
@ EXXE01 +1


  • güneyli çocuk  (06.02.17 00:26:28) 
Aileniz bence de hakli, cok saygi duyulacak bir hali yok. Yardima kosmak, sahiplenmek, size kol kanat germek gibi kendini erkek hissettiren seyleri seven, ama tabagini kaldir, gomlegini utule gibi kendi maco erkekligini zedeleyen seylerde tuhaf tepkiler vermis gibi geldi bana. Buyuk ihtimal bir yani sizi cok sevse ve evlenmeyi istese de, tutucu ve streotip bir evlilik anlayisi olabilir. Bu nedenle konu evlilige gelince sapitiyor. Bence olmayan seyleri oldurmaya cok da calismamak lazim. Anlattiginiz tum kusme barismalarda adim atan, olgun davranan, konusarak anlasmanin onemli oldugunu gosteren sizsiniz. Bu da cok onemli. Bence evlenmedeb bittigine sevinmelisiniz, cok daha buyuk sikintilarla ugrasmak zorunda kalabilirdiniz.
Bence hemen kendinizi yoracak (spor vs) aktivitelere baslayin ve evden cikin. Hem uykunuz duzene girsin, hem insan gorun hem de daha mantikli bakmaya baslayabilirsiniz boylece. Hic kolay olmadiginin farkindayim ama kendinize sizden baska kimse yardim edemez bu konuda.

  • red g  (06.02.17 00:27:36) 
Aile kararını destekliyorum.
Sizinkisi aşktan çok birbirinize yakıştırılmış çiftler durumu var.Bu kadar dalgalı bir ilişkinin devam etmemesi sizler için iyi olur gibi duruyor ileride evlenirseniz bu tartışmalarınız daha ileri boyuta varacaktı ve büyük ihtimalle ayrılıkla sonuçlanacaktır.

Yok biz akıllandık bir daha böyle bir şey yaşamayız diyorsanız karar size kalmış.
  • murtiii  (06.02.17 00:32:43) 
okudum.
naçizane önerim şu olacak: bundan sonra geriye dönüp soracağın her soruyla, bile isteye kendine zarar vermeye devam etmiş olacağını bil. yapılacak şey kabullenmek. olması gereken olur. kişilerin, olayların, kaderinin içinden çıkıp daha yukarıdan baktığında sadece dinginlikle karşılaşırsın.
bunlar sana belki şimdi anlamsız gelecek, doğrudur. daha acısı taze belli ki. acını yaşama demiyorum, yaşa ama tamamen bitirmek için yaşa. sonrası huzur. allah kolaylık versin bacım :)
  • dene  (06.02.17 00:42:31) 
aşk ile evlilik ayrı şeyler , çocuk sana aşık olabilir ama evlensem mutlu olamam diye düşünmüş , üstelik uğraşmış ve bu düşüncesini yenememiş.


  • bnmzz  (06.02.17 00:49:26) 
adam iyi dayanmış sana.


  • tutmayın küçük enişteyi, salıverin gitsin  (06.02.17 01:06:59) 
valla bacım, benim anladığım şu: bu abi ezik bi tip, senin de baskın bi karakter olduğunu tahmin ediyorum. bu bi yandan senin prensin olmaya çabalarken, diğer yandan sana bilenmiş de bilenmiş ama senin prenses ruhun bunu duymamış.. burada ani gelişen bişey yok senin sandığın gibi, sebepler ve sonuçlar halinde ilerleyen sürecin sonu buraya varmış. o gidiş yolu dolayısıyla biliyormuş zaten de, sana sürpriz olmuş işte, olan bu.

Geçmiş olsun, süründürme, önüne bak.
  • manuel mandalina  (06.02.17 01:11:13) 
Bence adam sıkıntılı ben sana hak verdim. Bence ilişki askıya alınacak bir şey değil. Bir süre görüsmeyelim olayi saçma geliyor bana (umarim büyük konusmuyorumdur :( ). Bence seni bu sıkıntılı durumdan çıkaracak şey "umudu kesmek" aramasini bekledikce kafayi yemeye devam edeceksin. Umudunu kes. Telefona bakıp durmayı tamamen kesemezsin ama azaltmaya çalış. Spor yap, belki mersinde kendini oyalayabilecek başka işler bulursun vs. Kendini önemsemeye basla bir an önce.

Bittiği iyi olmuş, simdi barissaniz bile adamin kafasinda seninle ilgili soru isaretleri varken sorunlar bitmez.

Allah yardımcin olsun.
  • turuncu tonlarda  (06.02.17 01:22:28) 
@ bnmzz +1

evlilikten beklentileriniz farkliymis, eski sevgiliniz de bunu iyi ki erken fark etmis, dusunmus tasinmis olmaz demis. aslinda iyi olmus, oyle dusunun bir de. yani 6 yil tanisip nasil bir evlilik beklentisi icinde oldugunuzu anlamamaniz da enteresan ama anladigim kadariyla eski sevgiliniz onun istedigi gibi bir es olamayacaginiza kanaat getirmis. eger boyle ise cok da iyi olmus, ikiniz de cok mutsuz olurdunuz.

aileniz hakli haksiz olmasindan ziyade, sizi sevdigi icin bu kadar tepki gostermis, siz de olurda ilerde barisirsak bunlar esimi sevmezler diye stres olmussunuz. bence o dusuneceginiz son sey olsun, aileniz sizin mutlu olmanizi ister.

bir de minik tavsiye, kimseye 'seni benden başka bu kadar sevecek birini bulamazsin' demeyin. bu karsilastirilabilecek bir sey degil.
  • kassiopeia  (06.02.17 01:24:56 ~ 01:25:13) 
seni biraz dominant gördüm ve evlenmek için baskı yapmışsın, adam bunu hissedip geri çekilmiş. adamın teklifiydi demişsin ama bu durumlarda kadının fikri oluyor genelde.


  • pinkpeony  (06.02.17 01:29:42) 
Üzülüyorsunuz biliyorum, içiniz acıyor, ciğeriniz sökülüyor. Ama sizin için hayırlı olan olmuş. Zamana bırakın, yasınızı yaşayıp tüketin ve ardınızda bırakın. Sizinle ilgili tabağını kaldırır mısın sorusundan dolayı fikrini değiştiren adamdan hayır gelmez. Sizden destek/paylaşım yerine "hizmet" bekleyen biri sizi gerçekten seviyor olamaz. Birde böyle yüksek perdeden başlayan erkekle ilgili her kadın 2-3 defa düşünmeli. Sakinleşmeye çalışın, kendinizi meşgul edin. Aramayın, ararsa da görüşmeyin.


  • Phoebe  (06.02.17 01:35:22) 
sabrettim okudum ama aşk böyle bir şey değil gerçekten.

o bana şunu dedi böyle söz verdi bilmemne. ben okurken bunaldım siz nasıl dayandınız bu duruma?

bu kadar çabuk nişanlanma durumuna gelmenizi zaten aklım almadı. ikiniz de duygusal yoklukta mıydınız?

her durumda iletişimi keselim diyen adamla zaten olmaz, bu adam evlendiğinde de böyle yapar.

ben ortada aklı başında bir ilişki göremedim. arkadaş kalmaya devam etseymişsiniz keşke.
  • istenmeyen evlat  (06.02.17 02:22:31) 
İkinizde normal değilsiniz


  • aklimdakisorular  (06.02.17 02:22:52) 
arkadaş olmak ayrı sevgili olmak ayrı evlenmek ayrı bir şey. güvenmediğin insanla evlenemezsin, sevgilin de her tartışmada ara verelim, görüşmeyelim diyen bir tip. belli ki evlenmekten korkuyor, soru işaretleri var ama bırakıp gidemiyor da. seven insan böyle bir sıkışmışlık hissediyorsa gayet de aramadan dayanır. ama her tartışmada küsüp 1 hafta konuşmama huyu varsa zaten hayat boyu çekilmez. romantik filmlerde yağmurlu bir gecede karşılaşıp öpüşerek mutlu sona ulaştırıyorlar ama gerçek hayatta böyle belirsizlikler gayet dandik oluyor.


  • passive aggressive  (06.02.17 02:24:01 ~ 02:25:19) 
Hayat müşterektir evet. Belirli bir süre sonra da ortak paydada bölünecektir tüm o iş yükü zaten kendiliğinden. Ancak daha ilk aşamada adamın sofradan tabağını kaldırmaya erinmen, gömleğinin ütülenmesini reddetmen gibi bu ve buna benzer davranışların, onun kafasındaki evlilik tablosunu ve ona öğretilen yuva kurulacak eş profilini sorgulamasına sebep olmuş. Durum bu.


  • vonkhar  (06.02.17 03:35:42) 
sevgili olduktan 3 ay sonra sana herhangi bir konuda yardımcı oldu mu?


  • cikis yolu  (06.02.17 09:46:55) 
hepsini okudum, bence bu iş bitmiş, elemanın sevgisi bitmiş gibi gözüküyor. evlenseniz daha kötü olurdu erken bitmesi iyi olmuş.


  • ravenudon  (06.02.17 10:10:55) 
Bitmiş ama bitmesine de biraz sen neden olmuşsun, ayrıca sürekli bir tartışma hali var, ilişkiniz şimdi nasılsa evlenince de aynen devam edecekti, bu kadar çok tartışmak çok yorucu. Ayrıca adam net şekilde bitirmiş kafasında ya da bitirmeye çalışıyor, sosyal medyayı kapatmalar filan hem bunun göstergesi. Senin şu an uzakta olman da resmen onun için güzel bir fırsat olmuş. Kendine biraz zaman tanı, ilişkinin bitmesi dünyanın sonu değil, belki böylesi hayırlıdır.


  • elikası  (06.02.17 10:32:52) 
okurken cardio yaptim. ilk gerilmeyi okudum da yani çok çocukça olmuş. dikiş tutmadiktan sonra zor. Kimi insanlar takintili, hayat zor gecer bunlarla.


Geliiiiiiiiiiiiir, geçeeeeeeeeer. Boşver
  • evimin paspasi  (06.02.17 12:08:54) 
ince noktalar önemlidir.

Adam istanbulda senin her şeyine koşmuşken, sevgili olduğunuz vakit en ufak tripte ben senin kölen değilim kendi ütünü yap, yo efendim tabağını kaldır filan adamı ürkütmüş.

İyi zamanda her şey iyidirde en ufak bir kavgada adamı basit işlerde dahi tek bırakacaksanız neden evlensin ki?

Sonuçta evlilik iyi zamanda değil kötü zamanda da birlikteliği içeriyor.
  • KaraSakall  (06.02.17 14:31:50) 
Şu an 25-35 yaş bandında olan erkeklerde bir büyüyememe, olgunlaşamama, sorumluluk altına girmek istememe durumu var gibi geliyor bana. Evlilik de büyük bir sorumluluk olduğundan dandik bahaneler yaratıp kaçmaya çalışıyorlar. Sizinki de böyle bir vaka olabilir çünkü takıldığı şeyler çok saçma.


  • inawen  (06.02.17 14:34:23) 
5 yıllık bir ilişkimiz var. Ben de erkek tarafındanım. İnan senin gibi biriyle evlenmek zor olur. Narsist bir insan olduğun belli. Erkek tarafı iyi sabır göstermiş sana. Umarım tekrar sana dönüp evlenip de hayatını piç etmezsin çocuğun.


  • Kedilerinefendisi  (09.02.17 01:52:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.