[]

futbol taraftarı olunca

selamlar

öncelikle akşamki maçta iki takıma da başarılar. takım tutmuyorum, iki takıma da eşit uzaklıktayım bu yüzden. bugün sabahtan akşama kadar beşiktaştaydım. kadıköy'ün durumunu bilmiyorum ama eskiden saraçoğlu stadının yanında oturduğum için orasının da farklı olduğunu düşünmüyorum. böyle popülasyonun yaklaşık %90ı falan erkekti bugün. fenere giydirilen küfürlerin falan haddi hesabı yok ayrıca. biz de maç olacağından habersiz 3 cahil kadın, içimizden biri 8 aylık hamile bu arada, dolaşıyoruz beşiktaş'ta. kahve falan içeceğiz sözde. neyse sakin bir yer bulduk kuytu köşede oturduk bi daha da kalkmadık.

sorum şu: noluyo? beşiktaş'ın maçı olunca, fenerin maçı olunca, derbi olunca ne oluyor? yani publar dolup taşıyordu maçtan saatler önce. ne konuşuyorsunuz? ne tartışıyorsunuz aranızda? nedir bugünü bu kadar özel kılan? gerçekten merak ettiğim için soruyorum, yargılamıyorum. hatta uzun zamandır sokaklarda bu kadar insan görmediğim için, bir seferliğine herkes derdini unutup sokağa çıkmış diye hoşuma bile gitti. ama merak ettim derbiyi özel kılan nedir?
sevdiğin takımın maçı olunca arkadaşlarla bir araya gelip içmeyi kutlamayı da anlarım ama meydanda şişe kırmak neden? karşı takıma çok fena küfürler mesela, neden? muhtelemen maç çıkışında da bir şeyler olur, kavga olur, her iki taraftar birbirini suçlar falan. ama ben şunu anlamak istiyorum: bu işin özünde "karşıtlık" mı var? taraftar olmak bunu mu gerektiriyor?

tşk.

 
Bir işte rekabet varsa böyle olur. Yani bu futbol karşılaşması için de böyle taş sektirme yarışı yapıyorsan onun için de böyle iş yerinde terfi almaya çalışıyorsan ve rakiplerin varsa onun için de böyle.


  • angelus  (05.02.17 22:14:34) 
@angelus

taraftar dediğin sıradan insan, futbol izleyicisi değil mi? birbiriyle niye rekabete giriyor ki? kazancı veya kaybı nedir tuttuğu takımın kazanması veya kaybetmesinden başka?
  • mrsmoon  (05.02.17 22:18:10) 
Taraftarlık aidiyet duygusunu da beraberinde getirir, bir gruba (Futbol takımına) aidiyet duygusu besliyorsan onun her zaman kazanmasını istersin. Rakip takım senin mensubu olduğun gruba karşı bir üstünlük kurduysa ya da buna teşebbüs ederse bunu saldırı olarak görürsün ona göre karşılık verirsin. Sen kazanırsan rakibine karşı üstün, yenilirsen küçük düşmüş hissedersin. Psikolojik olaylar.


  • angelus  (05.02.17 22:23:06) 
Bir gruba ait olma ihtiyacı, sürü psikolojisi, eziklik


  • razvan rat  (05.02.17 22:42:40 ~ 22:46:33) 
Cevap aramayin, hepsi bildiginiz gerizekali afedersiniz. Bu kadar basit.


  • stavro  (05.02.17 22:50:19 ~ 22:50:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.