[]

Bilgisayarımdaki virüslerden kurtulmak istiyorum. Yardım !

Arkadaşlar merhaba,

3 yıllık bilgisayarıma aldığımdan beri hiç format atmadım ama şuan bütün browserlar saçma sapan arama motorları ve ana sayfaları kullanıyor. Bunları ne kadar düzeltsem de tekrar eski haline dönüyorlar. Nasıl düzeltebilirim ? Virüs programı yüklesem bir sürü şey silip bilgisayarımı göçertecek. Bunu nasıl çözerim tavsiyelerinizi bekliyorum.


 
Tarayıcı için Regedit'ten değişiklik yapın. Nette aratın, bulursunuz.

Bir de sistem geri yükleme deneyin isterseniz. Muhtemel kendisi bu saldırı öncesi bir geri yükleme noktası oluşturmuştur.
  • birdenbire  (05.02.17 19:52:37) 
en temizi format hocam. 3 yıl uzun bir süre. şimdi itiraz edenler çıkacaktır cevabıma ama çok güzel oluyor bilgisayar formattan sonra


  • uzman pratisyen  (05.02.17 19:58:51) 
ben 6 yıldır format atmadım. virüs derdim tasam olmadı.

formata gerek olmadı. ama bir format atacağım bikaç güne eğer hız çok aman aman artmazsa yenileme araştırmalarına başlayacağım.
  • kurnaz  (05.02.17 21:10:43) 
bilgisayar kullanmakla bu. siz format da atsaniz 2 gun sonrs yine aynı olur. arama motorlarini temizlmeye bakin. butun browserlarin eklentilerine bakin. eminim gereksis eklentiler vardir 3.part uygulamalara izin vermissinkzdkr onlari kaldirin varsa o isimli uygulamaları pcden silin.

bilgisayar yavas değilse format atmayın.
  • blue eyes white dragon  (05.02.17 21:15:28) 
başkan.
en temizi.

bir format at.
tarayıcılara adblock plus kur.
her programın toolbarını kurma.

windows 7 ise microsoft security essentials kur.

yıllardır formatsız kullanıyorum bu şekilde.
çok enderdir virüs.
  • kingcyrax  (06.02.17 16:59:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.